Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A borús nemzetközi hangulat mellett a gyorsjelentések befolyásolták a befektetőket, a blue chipek közül ketten is jelentettek. A Magyar Telekom és a Mol sem okozott komoly meglepetést - bár az olajcég esetében egyszeri tételek miatt a vártnál alacsonyabb lett a nettó eredmény -, előbbi 1,1 százalékkal 960 forintra drágult, utóbbi 1,8 százalékkal 26 755 forintra gyengült. Jól indult a nap az OTP és a Richter piacán, később azonban mindkét részvény tisztességes mínuszt mutatott: a bankrészvény 2,5 százalékkal 10 031 forintra, a gyógyszerpapír 2,1 százalékkal 37 100 forintra gyengült. Ugyancsak ma tette közzé második negyedéves számait a TVK és a Humet, mindkét részvény minimális mínuszban fejezte be a napot. Mozgalmas napot zárt a Fotex, a szerdán délután nagy lendülettel ezer forint fölé ugró részvény piacán felerősödött az eladói nyomás, aminek több mint egymilliárd forintos forgalom mellett 3,3 százalékos visszaesés lett az eredménye, amivel a részvény kiérdemelte a nap vesztese címet. Az értékelhető forgalmú részvények közül mindössze hárman tudtak emelkedni, a telekompapír mellett a Phylaxia 1,4 százalékkal 141 forintra, míg a Rába 3,0 százalékkal 2210 forintra javult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!