Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A jelentős gyengülért elsősorban a két legnagyobb forgalmú blue chip, a Mol és az OTP okolható. A bankrészvény annak ellenére esett, hogy bejelentette: az Invesztszberbank után újabb orosz hitelintézetet vásárol, a Donszkoj Narodnij Bank 100 százalékos pakettjét szerzi meg mintegy 41 milliárd dollárért. A befektetőket nem tette optimistává a hír, az árfolyam több mint tízmilliárd forintos forgalom mellett 2,2 százalékkal 8968 forintra zuhant. Hasonló mértékű értékvesztést voltak kénytelenek elkönyvelni a Mol tulajdonosai, az olajrészvény 2,2 százalékkal 25 800 forintra gyengült. A Magyar Telekom, melynek célárát alulsúlyozás ajánlás mellett 853 forintról 883 forintra emelte a HSBC kisebb veszteséggel megúszta, az utolsó részvények 0,3 százalékos mínuszban, 936 forinton cseréltek gazdát. A gyógyszerszektor szereplői szintén olcsóbbak lettek, a Richter 0,6 százalékkal 36 400 forintra, az Egis 1,4 százalékkal 20 500 forintra esett. A nap nagy vesztese a Genesis volt, a napelem-gyártó projekt folytatása érdekében a magyar és spanyol leányvállalatában tőkeemelést végrehajtó cég 5,7 százalékkal értékelődött le. Az általános hangulattal csupán néhány részvény tudott dacolni, a Rába például 1,2 százalékkal 2102 forintra drágult, míg az Econet 2,0 százalékkal 206 forintra erősödött. Szokatlanul nagy forgalmat generált a BIF, a több mint egymilliárd forint értékben gazdát cserélő részvény jegyzése 2,5 százalékkal 1025 forintra ment föl.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!