Zuhanás az európai tőzsdéken

Az ázsiai esést Európában is eladási hullám követi kedden, főleg a bányászcégek és a pénzügyi részvények zuhantak.
NAPI, 2010. november 16. kedd, 11:10
Fotó:

Londonban a Rio Tinto és a Kazakhmys PLC egyaránt 3 százalékot zuhantak. A pénzügyi részvények az ír-portugál bizonytalanság miatt állnak rosszul, a Lloyds 1,7 százalékot, a Credit Agricole 1,5 százalékot esett.

A negyedéves jelentését és az osztalékfizetés újrakezdését bejelentő német csipgyártó, az Infineon a trenddel ellentétesen mozogva 1,6 százalékot emelkedett.

A londoni FTSE-100 1,1 százalékkal, a frankfurti DAX 0,5 százalékkal, a párizsi CAC-40 pedig 1 százalékkal jár a tegnapi zárás alatt délelőtt 11 órakor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK