Zuhanás New Yorkban, nyolcezer alatt a Dow

A kereskedés félidejénél már 3-4 százalékos mínusznál tartottak a vezető New York-i részvényindexek.
NAPI Online, 2009. február 10. kedd, 19:26
Fotó:

A befektetők elsősorban a kormányzati bankmentő csomag kapcsán aggódhattak, így a DJIA már bőven nyolcezer pont alá került.

A pénzügyminiszter közép-európai idő szerint délután ötre időzített beszédéből már korábban közzétett részletek nem adtak okot a túlzott örömre, az esést a bankpapírok vezették. A Citigroup 11, a Bank of America 16 százalékot zuhang.

A piac ugyanakkor kedvezően reagált a General Motors tízezer fős létszámcsökkentési tervére, az autógyártó papírjai több mint 2 százalékkal drágultak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK