Zuhanásba kezdett Európa is

A vezető európai indexek jelentős csökkenéssel kezdték a pénteki kereskedést.
NAPI, 2010. november 12. péntek, 09:28
Fotó:

Erős csökkenéssel kezdték a hét utolsó napját a vezető európai tőzsdeindexek: röviddel nyitás után az FTSE-100 1,2, a CAC 40 2,3, a DAX pedig 1,1 százalékkal állt előző napi záró értéke alatt.

A legnagyobb esést a bányaszektor mutatja: a Rio Tinto 3,1, az Antofagasta pedig 3,3 százalékos mínuszban van.

Esnek a bankrészvények is, a Société Générale 2,8, a Commerzbank 1,7, a Bank of Ireland 7,8, a Credit Agricole pedig 2,7 százalékkal forog alacsonyabb áron a csütörtöki zárásnál.

Az EADS papírjai 2,2 százalékot estek, a harmadik negyedéves eredmények mai bejelentését követően. A Daimler 2,8, a BMW 2,24 százalékos árfolyamesést mutat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK