Zuhanással emlékeztek a Wall Streeten

Méltóképpen emlékeztek az amerikai tőzsdék a húsz évvel ezelőtti fekete hétfő évfordulójára - a Dow akkor több mint 20 százalékkal szakadt egyetlen nap alatt- , a Dow és a Nasdaq is 2,6 százalékkal zuhant, az utóbbi napok legnagyobb forgalmával.
NAPI Online, 2007. október 20. szombat, 13:23
Fotó:

A befektetők pesszimizmusa a pénzügyi szektor gyenge negyedéves eredményeivel indokolható, ami kiegészült a gazdasági lassulás miatti félelemmel. Az esésben élen jártak a bankok, a Citigroup 3,6 a Bank Of America 2,6 a Morgan Stanley 5,3 a Merrill Lynch pedig 5,4 százalékkal zuhant. Az elmúlt két év legnagyobb zuhanását élte át az energiaszektor, amihez az általános részvénypiaci pesszimizmus mellett az olajár esése is hozzájárult. A szektor mozgását leképező tőzsdén jegyzett alap, az OIH 6,2 százalékkal zuhant.

A földmunkagépeiről ismert társaság, a Caterpillar az amerikai piacon elszenvedett visszaesés ellenére is 21 százalékkal növelte harmadik negyedéves eredményét, ám ez kevés volt az elemzői várakozásokhoz viszonyítva. A cég ráadásul közölte, hogy több olyan kulcsfontosságú amerikai iparág is recesszióban van, amely hagyományosan a Caterpillar-gépek megrendelője, így a korábban jósoltnál kisebb lehet az éves profit. A cég részvénye 5,3 százalékkal zuhant.

Szembe ment a trenddel a Google, a vártnál jobb eredményről beszámoló cég részvényei 0,8 százalékkal drágultak, miután több brókercég elemzője is emelte célárfolyamát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK