Zuhannak a bankok

Nem kis részben a bankrészvények veszteségei miatt mutattak fel fél százalék körüli mínuszt hétfő délelőtt a vezető nyugat-európai részvényindexek.
NAPI Online, 2007. november 5. hétfő, 10:28
Fotó:

Az amerikai Citigroup vezérének távozása, illetve a társaság figyelmeztetése, miszerint további 11 milliárd dollár leírására kényszerülhet a subprime-válsággal összefüggésben, a piros zónába lökte az európai bankok részvényeit.

A délelőtti kereskedésben a brit Royal Bank of Scotland és a Barclays több mint 2,5 százalékos mínuszban volt, így szerda óta utóbbi már összesen 13, előbbi 10 százalékot veszített. A Deutsche Bank sem volt kivétel, a német társaság részvényei 2,6 százalékkal kerültek lejjebb hétfőn.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK