A leányok közül egyedül a horvátországi Inker tudta hozni tavalyi nyereségét, az 103 millió forinttal járult hozzá a csoport profitjához. A román Cesarom lejben dinamikusan bővülő eladásai mellett forintban - annak erősödése miatt - 77 milliónyi veszteséget hozott. Az anyavállalat 118 milliós vesztesége jórészt a magas hitelállomány miatti kamatterhekkel függ össze. Ugyanakkor a kép csalóka, a román leánnyal kapcsolatos, elszámolt halasztott adó nélkül a csoport profitja 200 millió forintot is meghaladná, az üzemi eredmény pedig - bár közel a felére esett - még mindig 750 millió, azaz részvényenként 140 forint közelében van.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!