A Cisco Systems bevétele és profitja is megfelelt az elemzői várakozásoknak, ugyanakkor a folyó negyedévre megfogalmazott menedzsment prognózisok kiábrándították a befektetőket. A társaság 11,6 milliárd dolláros bevételre tett szert, miközben az elemzők szintén 11,6 milliárd dolláros bevételt prognosztizáltak. Az egy részvényre jutó eredmény szintjén a társaság minimálisan, 1 centtel felülteljesítette a konszenzust: a várt 0,47 dollár helyett 0,48 dolláros EPS-t ért el a vállalat az egyszeri tételek hatásait kiszűrve.

Mínuszban zártak az amerikai részvénypiacok, a Dow sorozatban a hatodik mínuszos napját zárta, ilyen hosszan tartó lejtmenetet pedig tavaly augusztusban produkált utoljára. A Dow végül 0,75, az S&P 500 0,67, míg a Nasdaq 0,39 százalékot veszített értékéből a nap végére.

Ahogy a figyelem az európai adósságválság felé fordult, úgy komolyabb eladói nyomás alá kerültek a makrogazdasági környezet változásaira érzékenyen reagáló bankpapírok. Az amerikai pénzügyi szektor szereplői alulteljesítettek tegnap, a JP Morgan 1,8, a Bank of America 0,8, az American Express 0,7 százalékkal került lejjebb, míg a Citigroup 2,8 százalékot veszített értékéből.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!