Bár a New York-i részvényidexek hamar emelkedésbe váltottak, a BÉT indexe nem tudott visszatérni a pozitív tartományba a pénteki kereskedés végén. Igaz, a BUX zárásra elmozdult napközbeni mélypontjáról, a tőzsdenapot így is 1,1 százalékos mínuszban, 23 045,71 ponton fejezte be. Ez egyben azt is jelentette, hogy a magyar piac folytatta a csütörtöki lemaradást, hiszen akkor sem tudta követni a világ tőzsdéinek emelkedését.

Az indexet a legnagyobb mértékben a Richter gyengítette. A gyógyszerpapír élénk, 2,3 milliárd forintos forgalomban 3,1 százalékkal 46 805 forintra zuhant, amiben közrejátszhatott a forint erősödése is. A Mol a nap végi felpattanással 22 150 forintig jutott, amivel 0,2 százalékra mérsékelte a zárás előtt egy órával meglévő, több mint 2,5 százalékos veszteségét. Kevésbé sikerült ugyanez a mutatvány a Magyar Telekomnak és az OTP-nek: a nap végén 692 forinton álló távközlési részvényben 0,7, a 4855-ön záró bankpapírban 0,5 százalékos mínusz maradt. Az Egis a Telekoméhoz hasonló nagyságú süllyedéssel 20 750 forinton fejezte be a kereskedést.

Az általános lejtmenet közepette több kisebb papír is látványos drágulást produkált. Az Orco a csütörtöki, több mint tíz százalékos zuhanás után bő 8 százalékkal 2200 forintra ugrott, míg a KEG az előző napi teljesítményt megismételve újra közel 20 százalékkal szaladt fel, 145 forintra. Utóbbi részvény esetében utoljára augusztus elején járt ilyen magasságban az árfolyam. A csütörtökön közel 15 százalékkal dráguló Phylaxia ezúttal lefelé korrigált, bő két százalékkal, de süllyedtek a Synergon-papírok is, másfél százalékkal. A nap vesztese címet az 5,9 százalékkal 3935 forintra zuhanó, a kereskedést így napi minimumán befejező Danubius érdemelte ki.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!