Zuhant a hozam az aukción!

A kamatcsökkentési várakozások alaposan lenyomták a hozamokat az Államadósság Kezelő Központ mai aukcióján, ahol 25 milliárd forintnyi három hónapos DKJ talált gazdára.
Kummer Krisztián, 2004. november 16. kedd, 13:05
Fotó:

A három hónapos futamidejű diszkontkincstárjegyek mai aukcióján a hozamok 9,55 és 9,62 százalék között szóródtak. A kialakult 9,60 százalékos átlaghozam 55 bázisponttal maradt el a múlt heti aukció eredményétől, míg a tegnapi másodpiaci benchmarktól 14 bázisponttal maradt el. A túljegyzés óriási volt: az ÁKK összesen 205 ajánlatot kapott 100,9 milliárd forint értékben, melyek közül 52-t fogadott el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK