Zuhant a Mol, gyengült az OTP

A BUX napi mélypontján, 23 175 ponton zárt csütörtökön; a vezető papírok között a Mol több mint 4 százalékot veszített, csak a Richter drágult.
NAPI, 2010. szeptember 16. csütörtök, 16:47
Fotó:

A Budapesti Értéktőzsde irányadó mutatója az egész napot a negatív tartományban töltötte, de délután meredekebbé vált a csökkenése. Bizonytalan befektetői hangulatban a pesti parkett alulteljesítette a régiós átlagot.

A kispapírok esetében mérsékeltebb volt a gyengülés, a BUMIX 0,1 százalékkal 2062 pontig ereszkedett.

A forgalom 20 milliárd forint alatt maradt, amiből ezúttal a legnagyobb részt - több mint 9 milliárd forintot - kivételesen a Mol adta.

Az olajpapír kereken 1000 forinttal 22 ezer forintig gyengült, ami közel négy és fél százalékos értékvesztést jelent.

A zuhanás egyik oka lehet, hogy a Dow Jones hírügynökség értesülései szerint a kormánynak nem áll szándékában egyelőre a Szurgunyeftyegaz pakettjének megvásárlása. Ugyancsak a társasággal kapcsolatos hír volt, hogy újabb cégvezető adott el Mol-részvényeket.

Az OTP jegyzése is csökkent csütörtökön; a bankpapír 1 százalékkal lett olcsóbb, így nap végén 4850 forinton forgott.

Az Mtelekom árfolyama minimálisan, 693 forintra süllyedt; míg a Richter 0,2 százalékkal 48 275 forintig drágult.

A KEG-gel ezúttal is százmilliós nagyságrendben kereskedtek, és most is kétszámjegyű, 20 százalékkal változott az árfolyam, csak éppen a negatív irányban.

Szintén átlagon felüli nagyságrendben adták-vették az RFV részvényeit is, amelyek 2 százalékot meghaladóan erősödtek.

Csütörtökön a Phylaxia is jelentős forgalmat bonyolított, de itt is 10 százaléknál nagyobb esést tapasztalhattak a befektetők. A Genesis és a Humet is a nagyobb mennyiségben kereskedett papírok között volt, azonban ezeknél is komoly árcsökkenéssel zárult a kereskedés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.09.16 17:58

Pénteken határidő zárások lesznek világszerte, az árfolyamok meg topon vannak ( a csúcs környékén sávoznak - szenvednek ) a kijövő adatok meg hervadt rózsára emlékeztetnek.
Szóval nehogy zakó legyen ebből a jövő héten !!!!
Ha nem is adsz el azért a stopplosst huzzad fölfele,. nehogy elszálljon a pénzikéd, amig éppen dolgozol érte a munkahelyeden !!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html