Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a Richter részvénye a pozitív nyitást követően erőteljes mínuszba fordult, miután Bogsch Erik, a cég vezérigazgatója bejelentette: az idei évre euróban az árbevétel mintegy 5 százalékos csökkenésével számol.

Az OTP-t is érintette a nemzetközi részvénypiaci eladási hullám, a bankszektor továbbra is gyengén teljesít az egész világon - tette hozzá Móró Tamás.

Horváth Ákos, az Erste Befektetési Zrt. elemzője az M1 aktuális csatornán kifejtette: elsődlegesen a nemzetközi hangulatnak tudható be a BUX esése. Korán reggel a Richter húzta fel a BUX-ot, azonban a cég vezérigazgatójának nyilatkozata negatívan hatott a befektetetőkre, ennek következtében folyamatos eladási hullám érintette a cég papírját. Az OTP-nél is tapasztalható volt az eladási hullám - tette hozzá.

A Mol 70 forinttal, 0,51 százalékkal 13 710 forintra csökkent, 929,7 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 160 forinttal, 2,70 százalékkal 5775 forintra esett, forgalmuk 7,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,51 százalékkal 391 forintra gyengült, forgalma 605,7 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 363 forinttal, 6,91 százalékkal 4887 forintra csökkentette értékét, a részvények forgalma 9,0 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 1636,14 ponton zárt kedden, ez 13,54 pontos, 0,82 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!