Az érdeklődés a zárva tartó amerikai piacok ellenére nem volt átlagon aluli, a részvényszekció 33,2 milliárdos forgalmának közel háromnegyedét az újabb veszteségeket elszenvedő OTP-papírok adták. A nyitás után még erősödést felmutató bankrészvények végül 1,1 százalékkal 8219 forintra estek - mivel ez a záróérték alulmúlja a támasznak tekintett 8300-as kurzust, további gyengülés sem kizárt. Kisebb mértékben, de gyengült a napközben 24 610 és 25 130 forint között ingadozó Mol is, az olajpapír 24 700-as zárójegyzése 0,4 százalékos mínuszt jelentett. A Telekom 0,6 százalékkal 885 forintra süllyedt, ami egyúttal a csütörtöki kereskedés során jobbára pluszban forgó részvény napi mélypontjának is megfelelt. A nagy vesztes a vezető papírok között a Richter lett, miután a korábbi drágulást beindító lengyelországi terjeszkedésről - az ING hasonló értékelése után - a Merrill Lynch is úgy vélekedett, hogy az nem növeli a gyógyszergyártó nyereségét. A Richter-részvények 3,3 százalékos zuhanással 36 705 forinton landoltak, szemben az Egis egytized százalékos, 19 225 forintos záróárat eredményező erősödésével. A nap vesztese címet - az érdemi forgalmú instrumentumokat tekintve - az 5,7 százalékkal 1649 forintra olvadó Genesis érdemelte ki. Izmos bukta jutott az econet.hu-nak és a Fotexnek is: előbbi 3,5 százalékkal 195, utóbbi 3,8 százalékkal 820 forintra hanyatlott. Az AAA Auto ugyanakkor látványosan drágult, 3,8 százalékkal 442 forintra, ám ez a kurzus a jegyzési árfolyamot még mindig 13 százalékkal múlja alul. Az econet.hu-t kivéve a technológiai szektor egyébként viszonylag jól teljesített: a Freesoft 0,5 százalékkal 3596, Synergon - a jelentős szerdai esés után - 0,7 százalékkal 1669 forintra kapaszkodott fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!