Zuhant a Slovnaft eredménye

Az olajipari termékek iránti lanyhuló kereslet következtében az első félévben éves szinten 7 százalékkal 2,13 milliárd euróra csökkent a Slovnaft bevétele, a működési eredmény pedig 78 százalékkal 9 millió euróra esett - közölte a szlovák olajtársaság.
MTI-Eco, 2012. augusztus 14. kedd, 14:27
Fotó: Napi.hu

A második negyedévben nem javult a helyzet az európai olajfeldolgozó iparban, a motorüzemanyagok iránt változatlanul alacsony a kereslet, és nyomást gyakorol a piacra a magas olajár és az euró gyengülése a dollárral szemben - áll a Mol-leányvállalat közleményében.

A Slovnaft az első félévben 2,63 millió tonna olajat dolgozott fel, 12 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. A társaság 662 ezer tonna benzint és 1,32 millió tonna dízelolajat állított elő, 7, illetve 15 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. A beruházások több mint 50 százalékkal 90 millió euróra nőttek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK