Zuhant a tőzsde Amerikában

Jókora esést szenvedtek el pénteken a tengerentúli részvényindexek, miután ismét a gazdaság lassulásáról árulkodó adatok láttak napvilágot.
NAPI Online, 2008. március 1. szombat, 12:13
Fotó:

A Dow és a Nasdaq február eleje óta nem látott forgalom mellett 2,5 százalékkal zuhant. Ezzel a teljesítménnyel a világ legnagyobb gazdaságának részvénypiaca november óta már a negyedik mínuszos hónapot produkálta.

A pesszimista hangulatot csak tetézte a UBS azzal a bejelentésével, miszerint a másodlagos jelzálogpiac összeomlása miatt a pénzügyi szektorban jelentkező veszteség akár a 600 milliárd dollárt is meghaladhatja.
 
Több mint hat százalékos mínuszban zárta a napot az AIG, miután a biztosító katasztrofális negyedéves jelentést közölt. A pénzügyi szektor élen állt a lejtmenetben, a Citigroup 5,2 a Goldman Sachs pedig 4,0 százalékkal zuhant.

Az elmúlt hetekben jól szereplő olajszektorban is az eladók voltak többségben, miután az olaj árfolyama esésnek indult: az Exxon és a Chevron is több mint két százalékakl lett olcsóbb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK