Zuhant az aukciós hozam

Ismét jelentős túlkereslet mellett zajlott le a háromhónapos diszkontkincstárjegyek szokásos keddi aukciója.
NAPI Online, 2008. november 25. kedd, 11:58
Fotó:

A háromhónapos diszkontkincstárjegyek mai aukcióján a meghirdetett, 30 milliárd forintos mennyiségre 158,6 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatokat az elsődleges forgalmazók, amiből az Államadósság Kezelő Központ 40 milliárdnyit fogadott el. Az elfogadott hozamok 10,99-11,20 százalék között szóródtak, a 11,12 százalékos átlag az egy héttel korábbit 87, a hétfői másodpiaci benchmarkot - amin még nem érződött az MNB váratlan, fél százalékpontos kamatvágása - 67 bázisponttal múlta alul.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK