A világ legnagyobb gazdaságának lefékeződése a japán exportőrök profitnövekedésére is negatív hatással lehet, így érthető, hogy a tokiói tőzsde irányadó Nikkei 225 indexe 1,5 százalékkal 15964 pontra gyengült; ez az első hanyatlás öt kereskedési nap óta. Rosszul szerepelt a Sony a Toyota és a Nissan, az exportőrök árfolyamát a dollár gyengülése is negatívan érintette. A Google zuhanása a japán technológiai papírok piacán is éreztette hatását, gyengültek az internetpapírok. A Yahoo Japan közel három, a Softbank közel négy százalékkal lett olcsóbb. A szöuli tőzsde KOSPI indexe 0,24 százalékos csökkenéssel fejezte be a napot, a hongkongi HSI nem sokkal zárás előtt hasonló mértékű gyengülésnél tartott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!