A rövid oldalon volt a nagyobb 30-40, bázispontos csökkenés, amely után a benchmarkok 8,25 és 8,42 százalék között szóródnak éven belül. A hosszú oldalon 6-10 bázispontos mérséklődés után a referenciaátlag 8,04 és 8,55 százalék között változik, a 15 éves állampapír hozama már csak 4 bázisponttal áll 8 százalék fölött - derül ki az ÁKK tájékoztatójából.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!