Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Egymilliárd forintot is meghaladó háromhavi profitról adott számot a Zwack Unicum Rt. tőzsdei gyorsjelentésében. Az idén mérlegfordulót váltó társaság (a 2005/2006-os üzleti éve április 1-jétől jövő március végéig tart) a legutóbbi negyedévben a tavalyihoz képest 3,7 százalékkal kisebb, 4 milliárdos nettó árbevétel mellett a normál működésből 529 millió forintos (a tavalyinál 6 százalékkal kevesebb) üzemi eredményt ért el. Ennek oka, hogy a húsvéti szezon zöme 2005-ben az első negyedévre esett, ráadásul a forgalmazott termékekből származó 562 millió forintos árbevétel 18 százalékkal elmaradt a tavalyitól. E termékek alig 8 millió forinttal járultak hozzá a cégcsoport üzemi eredményéhez, amely szinte teljes egészében a saját gyártásból származik. (Utóbbi eredményessége a 3,4 milliárdos árbevételhez viszonyítva 29 százalékos!) A forgalmazotti körből idén kikerült a Cinzano, részben ez magyarázza a visszaesést. Jó hír viszont, hogy a Zwack család legifjabb tagja, Zwack Izabella irányítása alatt működő borágazat (amelynek zászlóshajója a tokaji Dobogó pincészet) növelte forgalmát. Folytatás a mai NAI Gazdaságban

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!