Kiderültek a részletek a Zwack osztalékfizetésről. Az előző pénzügyi év után járó 610,5 millió forintnyi kifizetésről már 2020. június 25-én döntöttek a közgyűlési hatáskörében eljáró igazgatósági ülésén. Az osztalékot a társaság részvénykönyvében 2021. január 20-án nyilvántartott részvényesek kaphatják meg. Az osztalékfizetés 2021. január 27-én kezdődik.

Egy 1000 forintos névértékű részvény után 300 forint osztalékot fizet a cég. Utoljára január 18-án lehet olyan részvényt vásárolni a tőzsdén, amely jogosít az osztalékfizetésre. A tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja január 20., aki aznap szerepel a részvénykönyvben, az kaphat osztalékot. A kifizetések január 27-én kezdődnek. A pénzforgalmi számlák adatait, amelyekre az osztalékot utalja a cég, az értékpapírszámlát vezető pénzügyi intézmények adják meg a Kelernek. A cég felhívja részvényesek figyelmét, hogy legkésőbb 2021. január 14-ig ellenőrizzék számlavezetőjüknél az adóelszámoláshoz szükséges adatokat, mert ezek hiányában az osztalék nem fizethető ki.

További részleteket a tőzsdén kiadott közzétételben olvashatnak a részvényesek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!