A Zwack Unicum Nyrt. bruttó árbevétele 14 468 millió forint volt a társaság üzleti évének szeptember 30-val végződő első félévében, mely 16,8 százalékkal magasabb az előző év hasonló időszaki bevételnél. Az üzemi eredmény 1 748 millió forint volt, amely 10,2 százalékkal alacsonyabb a bázisidőszaki 1 945 millió forintos eredménynél. A társaság adózás előtti eredménye 1 863 millió forint, mely 6,3 százalékkal alacsonyabb az előző év hasonló időszakának 1 988 millió forintos eredményénél. A csökkenő eredményességet mutató számok ellenére a társaság kiváló első félévet zárt, a bázis időszaki eredményekből ugyanis 452 millió forint az Ipar utcai gyár és irodaépület értékesítéséből származott, így a normál működésből származó adózás előtti eredmény 1 536 millió forint volt a bázisidőszakban. Ennek megfelelően az alaptevékenység eredménye 327 millió forinttal - 21,3 százalék - haladja meg a tavalyi évi eredményt. Az első féléves tényadatok és az ezeken alapuló éves várható adatok alapján a Zwack Unicum menedzsmentje úgy látja, hogy az eredeti 2 900 millió forintos adózás előtti eredmény tervet a Zwack Unicum  felül fogja teljesíteni és várhatóan a 3 050-3 100 millió forint közötti sávban fog realizálódni.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!