Kevesebb ruhát veszünk az infláció miatt, de az okostévéről nem mondunk le
Kevesebb ruhát veszünk az infláció miatt, de az okostévéről nem mondunk le

Kevesebb ruhát veszünk az infláció miatt, de az okostévéről nem mondunk le

Az e-kereskedelem a Covid idején négy évnyi fejlődésen ment át egyetlen év alatt – mondta az Ecommerce Hungary Egyesület alelnöke a Napi.hu videó podcastjének legújabb adásában. Ormós Zoltán azt is kiemelte, hogy az emberek elsősorban nem a szórakoztató elektronikai cikkek vásárlásából vettek vissza, inkább a ruházati kiadásaikat csökkentették.
Gáll Csongor, 2023. április 4. Fotó: Napi.hu

Ormós Zoltán arról is beszélt, hogy az online vásárlások forgalmának csökkenése csak annak tudható be, hogy tavaly ilyenkor még érvényben voltak a járványügyi intézkedések, így egy ,,nem normális” piaci helyzet számaival hasonlítjuk a jelenlegi adatokat, de természetesen az inflációs hatás is érezhető.

Az elmúlt év nagy változása, hogy a kiszállító cégek a munkaerőhiány és a költségeik kiküszöbölése érdekében tömegével telepítettek országszerte csomagautomatákat. Cégenként átlagosan 7-8 száz automatát lehet már találni” – tette hozzá Ormós.

Az egyesület alelnöke szerint a csomagpontok népszerűsége rohamosan nőtt, mivel a házhoz szállításnál rendszeres probléma a futárokkal történő időpont-egyeztetés, míg az automatákból bármikor átvehetők a rendelések. A trendek egyértelműen azt mutatják, hogy ezeknek a száma tovább fog nőni a jövőben. 

Bár Magyarországon még nem jelent meg, de külföldön már a nagyobb társasházak aljában postaládák mellett csomagautomaták is helyet kaptak, így várhatóan előbb-utóbb nálunk is elérhetőek lesznek hasonló szolgáltatások.

Ormós hozzátette, hogy érdemes a jobban bejáratott, ismertebb oldalakról rendelni, de ha kísérletezni akarunk akkor legyünk elővigyázatosak és lehetőség szerint válasszunk utánvétes fizetést, ami bár nem szerencsés, de így ellenőrizni tudjuk, hogy valóban megérkezett a termékünk. A szakember kiemelte, hogy az emberek elsősorban nem a szórakoztató elektronikai cikkek vásárlásából vettek vissza a magyar vásárlók, inkább a ruházati kiadásokat csökkentették.

A csalók száma együtt nőtt a webkereskedelemmel

A szakember arról is beszélt, hogy a webkereskedelem növekedésével a csalók száma is nőtt és számos olyan oldal van, amelyik pár hónapig működik, mivel ennyi ideig tud működni azzal a modellel, hogy nem teljesíti a rendeléseket, és eltűnik a vásárlók pénzével.

Van egy olyan vásárlói csoport, akik rendszeresen visszaélnek az elállási jog nyújtotta lehetőséggel, és 13 napig használják a rendelt terméket, majd visszaküldik, és máshonnan megrendelik újra – mondta az alelnök.

Habár a trükk legális, de a szolgáltatók már vezetnek feketelistát ezekről a vásárlókról, és a rendszeres visszaélőkkel nem kötnek új szerződéseket.

Ormós Zoltán emlékeztetett, hogy a 14 napos elállási idő és a jótállási és fogyasztóvédelmi szabályok elsősorban a magánvásárlókat védik, a cégeknek sokkal szűkebb mozgástérük van cserébe az esetleges ÁFA visszaigénylésért. 

Angliában a teljes kereskedelem 25 százaléka online formában történik, míg Kína egyes részein már 50 százalék ez az arány, így várhatóan Magyarországon is növekedni fog a mostani 11 százalékhoz képest a jövőben. A fejlődéshez hozzájárulhat a technológiai fejlődés és a mesterséges intelligencia térnyerése is.

További videók

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

Kevesebb ruhát veszünk az infláció miatt, de az okostévéről nem mondunk le

Az e-kereskedelem a Covid idején négy évnyi fejlődésen ment át egyetlen év alatt – mondta az Ecommerce Hungary Egyesület alelnöke a Napi.hu videó podcastjének legújabb adásában....

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.