Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Augusztusban az előző havihoz képest, szezonális kiigazítással, 0,2 százalékkal csökkent az építőipari ágazat termelése az euróövezetben és 0,4 százalékkal csökkent az Európai Unióban. Az előző hónapban, júliusban az euróövezet építőipari termelése nem változott havi bázison, az Európai Unióban pedig 0,1 százalékkal nőtt.

Éves bázison az euróövezezet 19 tagállamában az építőipar termelése 1,6 százalékkal nőtt augusztusban, az EU 28 tagállamában pedig 3,1 százalékkal emelkedett - írja az MTI.

Az építőipar termelésében, havi bázison, a legnagyobb csökkenést Svédországban regisztrálták augusztusban, 9,7 százalékosat. Szlovéniában 3,6 százalékkal, Szlovákiában 1,4 százalékkal, Németországban pedig 1,2 százalékkal csökkent az építőipar termelése augusztusban az előző havihoz képest.

Az Európai Unióban, az előző havihoz képest, Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben az építőipar termelése augusztusban, 9,8 százalékkal. Olaszországban 1,8 százalék, Bulgáriában pedig 0,9 százalék volt a növekedés.

Az egy évvel korábbihoz képest is a magyar építőipar termelése nőtt a legnagyobb mértékben augusztusban az Európai Unióban, 36,8 százalékkal. A lengyel építőipar termelése 23,2 százalékkal, a svéd építőiparé pedig 14,7 százalékkal nőtt az idén augusztusban 2016 augusztusához képest.

Csökkenést Olaszországban regisztráltak augusztusban éves bázison, 1,1 százalékot, illetve Romániában 0,6 százalékot, valamint Belgiumban és Spanyolországban 0,4 százalékot.