Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ismét módosították a kivételezett helyzetben lévő állami egyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) egyik beruházásának szerződését. Az uniós közbeszerzési értesítőben (TED) megjelent tájékoztatás szerint a sportcsarnok és kapcsolódó létesítmények megvalósítására kötött vállalkozási szerződés összegét emelték 5,289 milliárd forintról 5,612 milliárd forintra.

A vállalkozási díj módosítását a műszaki tartalom változásával indokolta az NKE: "a felek az egyetem oktatási tevékenységéhez kapcsolódó, az oktatás hatékonyságát és a létesítmények biztonságát javító többlet műszaki tartalommal egészítették ki generálkivitelezői szerződés műszaki tartalmát".

Az Orczy parki beruházás kivitelezője a Duna Arénát is felépítő Market Építő Zrt., amely egy sportközpontot - uszoda, multifunkcionális csarnok és bemelegítő csarnok), lőteret, hallgatói központot, valamint szabadtéri sportpályákat és akadálypályát alakított ki.

A Ludovika campus két másik beruházásának költsége is emelkedett a közelmúltban. A rendőrtiszti kar oktatási és kollégiumi épületének építése - szintén a műszaki tartalom változása miatt - 29 millióval drágult, 6 milliárd 25 millió forintra, ennek kivitelezője a Magyar Építő Zrt. Míg a lovarda építése és a park átépítése 201 millióval emelkedett, 3 milliárd 195 millió forintra, ennek kivitelezője a ZÁÉV Építőipari Zrt.

A campuson egy új oktatási épület is épült a Wallenberg iskola (Bárka Színház) és a Nagyvárad tér között, 6,98 milliárd forintért. Ennek kivitelezője a West Hungária Bau (WHB) Kft., valamint leánycége, a PBE Kft., továbbá az Épkar Zrt.

A Magyar Építő a WHB-tulajdonos Paár Attila, valamint az Épkar érdekeltsége. A közbeszerzési sikercégek összefonódásáról itt olvashat bővebben. A Magyar Építő a Mészáros Lőrinc közeli ZÁÉV-val közösen építheti fel az új Puskás stadiont is, közel nettó 150 milliárd forintért.

A képen az NKE központi oktatási, rendészeti oktatási és kollégiumi épülete 2017. szeptember 18-án. Forrás: MTI Fotó/Balaton József