A kormányszóvivő tájékoztatása szerint - amelyet internetes hírforrások idéznek - délután négykor tart tájékoztatót Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Szijjártó Péter, miniszterelnöki szóvivő. Az időpont azonban folyamatosan tolódik egyre későbbre. Ezt követően ugyanis 18 óráról tájékoztatott a kormányzati portál, jelenleg már 20 órára teszi az egyeztetés végét.

A mai tanácskozásnak különös aktualitást ad a Moody's-leminősítés, bár az összejövetel időpontja már hetek óta ismert volt a résztvevők körében. Igaz, a múltkori, hasonló találkozó is inkább protokolljellegű volt, ahová a kormányt kritizáló, jobboldalhoz sorolt szakértőket meg sem hívták.

A szeptemberi ülésen Bod Péter Ákos és Járai Zsigmond volt jegybankelnökök, Csaba László akadémikus, Hamecz István, az OTP Alapkezelő vezérigazgatója, Barcza György, a K&H elemzője, Szász Károly PSZÁF-elnök, Töröcskei István bankár (immár az Államadósság Kezelő Központ vezetője), Sós Lőrinc, a KSH volt elnökhelyettese, Auth Henrik, az MNB volt alelnöke és Arnold Mihály, volt vámparancsnok vett részt.