A cégcsoport elnöke, aki ugyanakkor beruházója és társtulajdonosa annak a Duna Medical Center magánkórháznak, amely az eredeti terveknek megfelelően, a Millenniumi városközpontban nyitja meg kapuit 2016-ban, az eredetileg a Közép-európai Egyetem számára felhúzott, és a Trigranit csoporttól megvásárolt ingatlanban, újságírói kérdésre elmondta: az ambuláns szakrendelő már idén áprilistól fogadja a betegeket, de nem a kórházi épületben, hanem két házzal arrébb, egy másik irodaház 7.-8. emeletén. Itt vettek ugyanis bérbe erre a célra 3500 négyzetmétert, ahol már folynak a felújítási munkálatok - mondta el Joseph Priel, arra a kérdésre válaszolva, hogy miként lehetséges az áprilisi nyitás, miközben a kórházépületen még nem folyik látható munka.

Az Euromedic cégcsoport a webshop után tavasszal gyógyturisztikai vállalkozást indít. Az érkező gyógyturistákat a Duna Medical Center megnyitásáig az Uzsoki kórház VIP részlegén fogják kezelni - tudtuk meg Joseh Prieltől, ami arra utal, hogy az állami intézményekben, a fizetős betegek ellátására létrehozott infrastruktúrák tovább működhetnek, noha az egészségügyi államtitkár ennek az ellenkezőjét deklarálta több fórumon.

A Duna-Medical Center ambulanciáján 300 fővel fognak együttműködni, a leendő személyzet már jelentkezhet egy rövidesen elérhető honlapon - mondta a cégcsoport elnöke.