Két kicsi, de nagy forgalmat bonyolító utca felújításáról döntött idén az I. kerületi önkormányzat.

Az egyik a Halász utca, amely a Fő utcát köti össze a Bem rakparttal és vezet le az alsó rakpartra. Bár az önkormányzat korábban lapunkat arról tájékoztatta, hogy a forgalmat csak az egyik irányban vágják el, végül azonban teljes szélességben lezárták a rövid utcát. Ezt oldották fel most. Kordonok még vannak a területen, úgyhogy érdemes óvatosan közlekedni és parkolni.

A változás az autósok számára azt jelenti, hogy al alsó rakpart felé nem kell végigállni a Fő utcai dugót a pár száz méterre lévő Jégverem utcáig, hogy vissza tudjanak fordulni. A másik irányban pedig nem kell elmenni a Szilágyi Dezső térig.

A Fő utca másik oldalán lévő Ponty utcában még folynak a munkálatok. Jelenleg a Fő utca és a Kapucinus utca közötti szakasz van teljesen lezárva, csak a gyalogosokat engedik át (néha még őket sem).

A felújításokra azért volt szükség mert mind a két utcán macskakő burkolat volt, a Ponty utca pedig erősen lejt, télen nem volt jó rajta közlekedni sem autóval, sem pedig gyalogosan.

Forrás: Google Maps

A környéken van még egy különösen csúszós és óriási forgalmat átengedő rövid útszakasz: a Corvin tér nyugati, élesen kanyarodó, sárga macskaköves része (a térképen sárgával jelölve), ahol télen vagy esős időben nagyon könnyű nekicsúszni a magas padkának, ha valaki nem kellően lassan veszi be a kanyart.

A Corvin térnek ez a szakasza vezeti le az Iskola utca forgalmát a Fő utcára, így ez is gyakran be szokott dugulni. Ezt ugyanakkor az önkormányzat nem újítja fel.