A lap a tervek szerint idén elindul, optimista becslések szerint még a nyáron, és ezután havonta eljut a postaládákba. A nevét még nem döntötte el a pártvezetés. Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese megerősítette az Indexnek, hogy saját újságot indít a párt. Azt mondta, "egy nem hosszú, négy A4-es oldalból álló kiadványt tervezünk, amelyben az MSZP terveit, megoldási javaslatait, a szocialista politikusainkat fogjuk bemutatni".

A falvak, kistelepülések lakóihoz is szeretnék eljuttatni az újságot, "olyan helyekre, ahová reklámanyagok sem jutnak el nagyon", ezért az 1000 fő alatti településeken biztosan minden postaládába bedobják a szocialista lapot - mondta Gőgös. Régi terv volt a saját, ingyenes újság, csak eddig nem volt rá elegendő forrás. Most viszont sikerült erre pénzt elkülöníteni, hogy mennyit, azt nem árulta el a szocialista politikus.

Az új szocialista újság azért is jól jön az MSZP-nek, mert a Válasz.hu információi szerint épp most fog kiszállni a Népszabadságból. A párt Szabad Sajtó Alapítványa közel 28 százalékos üzletrészét a Népszabadság Zrt.-ben a lapot már korábban megvevő, Heinrich Pecina osztrák üzletember érdekeltsége, a Mediaworks vásárolja meg.

A jobboldal is offenzívában van az Orbán-Simicska háború következményeként. Az új jobboldali médiabirodalom központi cége lehet a Habony Árpád és Győri Tibor által nemrégiben alapított Modern Media Group Zrt., amely felügyeli az új médiumok létrehozását és működését, információink szerint egy Helyi Témához hasonló, bulváros, ingyenesen terjesztett, egymilliós példányszámban megjelenő hetilapot, a Via.hu internetes portált, a lazán kapcsolódó, új közéleti-politikai lappá alakított Napi Gazdaságot, s jó kapcsolatot ápol a márciusban elindult, állami hírtelevízióval. Sajtóinformációk szerint saját rádiót is működtetnének.