Újabb állami megbízást nyert el a Hamu és Gyémánt cégcsoporthoz tartozó HG 360 Reklámügynökség Kft. A cég az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) közbeszerzési eljárását nyerte meg, amelyen az állampapírok kibocsátását és értékesítését támogató, új kreatív koncepció tervezésére, nyomdai anyagok és elektronikus reklámok előkészítésére, film- és rádió spotok előállítására kerestek vállalkozót - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben (TED) megjelent tájékoztatóból. Az április 19-én aláírt szerződés 2013 végéig szól, az értéke nettó 120 millió forint. A HG 360 négy pályázó közül nyert, ajánlatot tett még az Akció 360 Reklámügynökség Kft., a Hammer Advertising Kft. és a Laboratory Ideas Kommunikációs Kft. A tárgyalásos közbeszerzési eljárás részvételi felhívása 2011. december 31-én jelent meg a TED-en.

Az ÁKK tavaly júliusban döntött arról, hogy az állampapírok kibocsátásával és értékesítésével kapcsolatos kommunikációs tevékenységek közül a médiatervezést, médiavásárlást, a POS anyagok és egyéb kiadványok nyomtatását, a pr kommunikációt és piackutatást a Publicis-csoporthoz tartozó Vivaki Hungary Kft.-re bízza. A cég öt pályázó közül nyert, keretszerződésének értéke két évre nettó 2,25 milliárd forint. (Az alap keret 900 millió forint, ami a teljesítés során 150 százalékkal bővülhet.)

A HG 360 az NFÜ-nél is befutott

A HG 360 idén márciusban - az uniós pályázatokat kiíró és a projekteket követő - Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől egy nettó 425 millió forint keretösszegű munkát nyert el. A feladata egy évig kreatív és pr szolgáltatások nyújtása. A cég egyedüli ajánlattevőként győzött az erre kiírt közbeszerzésen.

Az Opten cégtárának adataiból kiderül, hogy a 2011 augusztusában alapított HG 360 tulajdonosa a többségi befolyással rendelkező Epicure Events Kft.-n keresztül a Hamu és Gyémánt Média Kft. (HGY). A fő tevékenységként lapkiadással foglalkozó HGY 2010-ben nettó 1,046 milliárd forintos árbevétel mellett 46 millió forintos mérleg szerinti eredmény ért el. Tulajdonosa a HGY Invest Kft.-n keresztül Csetényi Csaba és Krskó Tibor.

A cégcsoport 2011 decembere és 2012 februárja között is dolgozott az NFÜ-nek, feladata "online platformok átalakítása, honlapok és hozzájuk kapcsolódó social network felületek fejlesztése" volt - olvasható a HGY honlapján. Dolgozott az állami tendereken sikeresen szereplő I.M.G Inter Media Group Kft. alvállalkozójaként a Magyar Vállalkozásfejlesztési Zrt.-nek is (2011. december - 2012 március). A HGY egyéb, V. kerületi és minisztériumi megbízásairól itt olvashat.