A közgazdász végzettségű Toldi Balázs 7 évvel ezelőtt érkezett a Budapest Lízing Zrt. élére, amely irányítása alatt dinamikusan növekedett, 2016-ban pedig már piacvezető pozíciót ért el az új vállalati lízing kihelyezések tekintetében - írja közleményében a Budapest Bank. A szakember a bank elsősorban kis- és középvállalkozásokra szakosodott vállalati üzletágának élén Tóth Viktort váltja, aki áprilistól vezérigazgatói megbízást kapott.

Toldi Balázs a Budapest Bank vállalati üzletágvezetői és a Budapest Lízing Zrt. vezérigazgatói feladatait párhuzamosan látja el.

A vállalati üzletág növekedése az elmúlt években jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a Budapest Bank a jól teljesítő, a devizahiteles elszámolásra 2014-ben képzett egyszeri céltartalékot leszámítva folyamatosan nyereséges bankok közé tartozott. 2016-ban a bank vállalati hitelállománya 11 százalékkal, 500 milliárd forintra növekedett, míg a vállalati lízingállomány 39 százalékkal 77 milliárd forintra nőtt. Eközben a bank megőrizte jó minőségű, stabil vállalati ügyfélkörét, portfóliója pedig tovább javult - ismerteti a pénzintézet.

Toldi Balázs a Budapest Bank csoporthoz való érkezése előtt kereskedelmi vezetői pozíciót töltött be a LeasePlan Hungária Zrt-nél, korábban a pénzügyi szektor számos területén töltött be különböző vezetői pozíciókat, többek között a K&H Lízingcsoportnál és az ING Jármű és Eszközlízing Zrt-nél (korábban Citigroup Leasing Zrt.).

A szakember jogi szakokleveles közgazdász diplomáját az ELTE-n, kereskedelmi szakos közgazdász diplomáját a Szolnoki Főiskolán szerezte. Jelenleg nemzetközi felsővezetői MBA tanulmányokat folytat a Minnesotai Egyetem és a Bécsi Közgazdaság Tudományi Egyetem duális képzésén. Felsőfokú üzleti angol és középfokú olasz nyelvtudással rendelkezik.