Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A blokklánc-technológia (blockchain technology) egy módszer, amelynek alkalmazásával lehetővé válik különböző értékek és adatok egyszerű cseréje.

E technológia segítségével létre lehet hozni digitális fizetőeszközt, így a bitcoin és más kriptodevizák mögött is ez a módszer áll, ám a blokklánc lehetőséget teremt például közvetítők nélküli fizetésekre és átutalásokra is. Pénzmozgatás esetén a tranzakciók történetét egymástól független és egyenrangú számítógépek tartják nyilván és bővítik tovább, és ezekhez bárki csatlakozhat.

Az egész napos, Blockchaineum című konferencián két kerekasztal-beszélgetés és tizenöt előadás keretében járják körbe a különböző szakterületeket érintő főbb kérdéseket, így szó lesz többek között a blockchain (blokklánc) és a fintech kapcsolódásáról, a pénzügyi alkalmazási lehetőségekről és kihívásokról, az informatikát érintő változásokról, kriptovalutákról, a szabályozási, adózási és jogi kérdésekről, a kripovaluta-bányászatról is.

A főszervezők MTI-hez eljutattott közleménye szerint az interaktív esemény keretében a résztvevők megérthetik és megtanulhatják az alapjait a világban már javában hódító blokklánc-technológiának.

Több pénzügyi óriás, így a JPMorgan, a Goldman Sachs, a UBS és a Crédit Suisse már dollármilliókat fektetett a blokklánc-technológia fejlesztésébe annak reményében, hogy egyszerűsíteni és csökkenteni tudják olyan tranzakciók költségeit, mint például a nemzetközi pénzátutalások vagy értékpapír-elszámolások.