ákk

05.
04.
12:51

Jól vitték a magyar államadósságot

Hozamcsökkenés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
22.
12:35

Jól startolt a zöldkötvény

Kiváló eredménnyel zárult a csütörtöki államkötvény-aukció. A zöldkötvényt hétszerese jegyezték túl a forgalmazók.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
17.
16:13

Ez lesz az új olaj, masszívan fog drágulni

A Goldman Sachs elemzői szerint a környezetbarát technológiákra történő átállás jelentősen növelni fogja majd a réz iránti keresletet. A kitermelés erre nincs felkészülve, s durván drágulhat emiatt a színesfém.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
15.
13:04

Olcsóbban vitték a magyar államadósságot

Hozamcsökkenés mellett értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) szerdai aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
15.
10:11

A kormány felkarolja a leégett műanyagüzemet

Azonnali hatállyal alá kell írni Magyarország Kormánya, és a Jász-Plasztik Kft. között kötendő stratégiai együttműködési megállapodást - döntött a kormány.

Szerző(k): Németh Géza
04.
10.
20:34

Díjazták a magyar szamurájkötvényt

A Capital Eye portál különdíjban részesítette a magyar állam tavalyi sikeres zöld szamuráj-kötvény kibocsátását - közölte a pénzügyminiszter.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
10.
19:19

Lenyomnák az akkumulátorok árát, az első lépést már megtették

Az árutőzsdét üzemeltető CME a lítiumra vonatkozó határidős szerződések kereskedései lehetőségének bevezetését tervezi, hogy kihasználja az elektromos járművek meghajtásához nélkülözhetetlen fém iránti növekvő keresletet. A lépés nagy löketet adhat az e-járművek piacának, kiszámíthatóbbá teheti az akkumulátorgyártást, de az árakat könnyebben tornászhatják majd fel a spekulánsok is. A tőzsdén épp abban bíznak, hogy megfoghatják a drágulást.

Szerző(k): Szabó Dániel