mnb

05.
26.
11:01

Lépett az MNB: olcsóbb lett a lakásbiztosítás

Az MNB legfrissebb felmérése szerint a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítások átlagdíja hónapról hónapra egyre kedvezőbb, mint a piaci alapú lakásbiztosítások átlagdíja.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
26.
08:37

Parragh László bírálja az MNB-t és a katásokról is határozott véleménye van

Parragh László, az MKIK elnöke élesen bírálja az MNB-t, amelynek szerinte nem gazdaságpolitikai javaslatokat kellene megfogalmaznia, hanem az infláció kordában tartásával kellene foglalkoznia. Emellett határozott véleményt fogalmazott meg néhány adónemmel kapcsolatban.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
25.
15:28

Nagyon csúnyán elhasalt a forint

Egész nap gyengül a forint, miután tegnap Virág Barnabás a kamatemelési ciklus lassítását jelezte a piacnak.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
25.
11:55

Fájni fog a kamatstop vége: ez volna az MNB javaslata

Magasabb betéti kamatokat, és a kamatstop célzott folytatását szeretné a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A nyugdíjasok és a gyereket nevelők maradhatnának júliustól a védőháló alatt. A vállalati hiteleknél növelheti a kockázatot, ha nem képesek a cégek áthárítani a fogyasztókra az energia- és nyersanyagárak növekedését.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
25.
09:55

CIB-es hitelkártyások figyelem: pénz járhat vissza a banktól

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozata szerint 58 millió forintot kell visszafizetnie a CIB Banknak az ügyfeleknek, mert engedélyezte nekik a hitelkeretük túllépését, majd jól meg is büntette őket emiatt. 10 milliós bírságot is kapott a bank.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
24.
19:12

Vegyesen alakult kedden a forint árfolyama

Vegyesen alakult, kevéssé változott kedden a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben. A dollárral szemben 0,6 százalékkal erősödött, az euró és a svájci frank ellenében viszont 0,1 százalékkal gyengült - írta este az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
24.
14:22

Újabb festményeket vásárolt az MNB

Kucsora Márta 20 képét vásárolta meg a jegybank 58 millió 12 ezer forintért. Az utóbbi két évben mintegy 3 milliárd forintért vásárolt műtárgyakat az MNB.

Szerző(k): Németh Géza
05.
24.
13:22

Megszólalt az MNB alelnöke, esett a forint

Egy sikeres évtized és egy sikeres válságkezelés van a magyar gazdaság mögött. Ugyanakkor a koronavírus, majd az orosz-ukrán háború három területen is az egyensúlyok felborulását okozta, amit egy kétéves programmal kell helyreállítani - mondta Virág Barnabás, az MNB alelnöke az MTI-nek.

Szerző(k): Domokos László
05.
24.
08:34

Nők 40 és korhatáremelés: jó-e, ahogy a nyugdíjakhoz nyúlnának Matolcsyék?

Az MNB munkaanyaga nyugdíjügyben tartalmaz értékes gondolatokat, de egészében véve ingatag lábakon áll - összegezte az MNB friss javaslatait Simonovits András nyugdíjszakértő.

Szerző(k): Domokos László
05.
23.
13:55

Nyugdíjkorhatár-emelés: komoly veszélyekről hallgatnak Matolcsyék

A Magyar Nemzeti Bank új csomagjában részletesen foglalkozik a hazai nyugdíjrendszer átalakításával, korszerűsítésével. A javaslat egyik elemeként a várható életkorhoz kapcsolnák a nyugdíjbavonulás időpontját, ami a gyakorlatban a nyugdíjkorhatár emelését jelenti. Farkas András nyugdíjszakértő szerint a magyar viszonyokat figyelembe véve azonban át kellene gondolni az ötlet megvalósítását.

Szerző(k): K. Kiss Gergely