állás

05.
07.
17:57

Munkaerőhiány lassítja a gyors kilábalást az USA-ban

Enyhén, a vártnál sokkal kisebb mértékben nőtt a foglalkoztatottak száma áprilisban az Egyesült Államokban. A munkaadókat valószínűleg a munkaerőhiány akadályozta abban, hogy több embert vegyenek fel, ami megnehezíti a fellendülő kereslet kielégítését a közegészségügyi helyzet gyors javulásával és a masszív kormányzati támogatással párhuzamosan újrainduló gazdaságban - írja a Reutersra hivatkozva az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
06.
13:03

Takarítana 37 millióért egy trópusi paradicsomban? Itt az állásajánlat

Még mondja valaki, hogy nincs meg a fizikai és titkári munka becsülete! A kérdés az, hogy kinél vállal munkát valaki. Két angol minden bizonnyal nagyon jól fog járni.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
28.
17:46

Hirdetésben keres magyar űrhajóst is az Európai Űrügynökség

Online álláshirdetéssel keres űrhajósokat az Európai Űrügynökség Magyarországon. Alacsony Föld körüli pályára és a Holdra irányuló űrrepülési küldetésekre többféle szakmai területről keresnek magyar jelölteket.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
28.
12:48

Távmunka: jön a fordulat Magyarországon?

A járvány lecsengése után a távmunka szerepe visszaszorulhat egy friss felmérés szerint, amely a bérelt irodabérléséket vette alapul.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
26.
15:56

Ingyen hirdethetnek a vendéglátósok

Jelképes összegű hirdetési lehetőséggel segíti a Profession.hu, hogy az állást kínálók és az azt keresők könnyebben egymásra találjanak az újranyitás időszakában a koronavírus által leginkább érintett szektorban - jelentette be a cég.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
26.
14:35

A feje tetejére áll a munka világa: 4 napos munkahét, távmunka és kölcsönzött munkaerő

A munka világa a pandémia hatására végérvényesen és visszafordíthatatlanul megváltozik. 2020-ban munkaadó és munkavállaló egyaránt ízelítőt kapott a változás fő irányaiból. E tapasztalatok alapján kell újraértelmezni és tudatosan alakítani a munka világát.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
26.
10:02

Több mint 300 ezren keresnek állást Magyarországon

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) adatai szerint márciusban 303 631 álláskeresőt tartottak nyilván, 1398-cal többet, mint az előző hónapban.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
25.
11:56

Van, ahol már azért fizet a McDonald's, ha elmennek az állásinterjúra

A McDonald's egyik étterme annyira kétségbeesetten keres dolgozókat, hogy pénzt ajánlott fel az embereknek, csak hogy megjelenjenek az állásinterjún - írja a Fox.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
23.
11:51

Vírustagadók a munkahelyeken: jogszerű is lehet a kirúgásuk

Mit lehet tenni akkor, ha egy munkavállaló nyíltan osztja meg a koronavírus létezését vagy annak súlyát megkérdőjelező nézeteit, illetve a védelmi intézkedéseket feleslegesnek vagy túlzónak tartja? A jogi szakértő szerint ez - bizonyos esetekben - jogszerű felmondási ok is lehet a munkáltató részéről.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
15.
16:08

Az USA újult erővel lábal ki a pandémiás válságból

Meredeken, a vártnál jóval nagyobb mértékben csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban a múlt héten, újabb jeleként annak, hogy javul a gazdasági helyzet - írja az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika