állami_támogatás

05.
06.
06:20

Segít a magyar kormány a Dunaferrnek? Válaszolt az ITM államtitkára

Az elmúlt években még bevásárolt volna a magyar állam a Dunaferrbe. Schanda Tamás ITM-államtitkár most ismét azt közölte Tóth Bertalan MSZP-s képviselő állami segítségnyújtást firtató kérdésére, hogy "egy magánvállalat belső problémájának" tekintik az ügyet, az államnak nincs joga és lehetősége beavatkozni. Tóth Bertalan szerint a kormány a Mátrai Erőműnek szinte azonnal több tízmilliárdos segítséget tudott nyújtani, most pedig tétlenül nézi, ahogy több ezer dunaújvárosi küzd a létbizonytalansággal.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
04.
23:13

Ilyen fejlesztéseket végeznek a Velencei-tónál

Újjáépülnek a vendégmólók és megújulnak a közforgalmú hajóállomások a Velencei-tavon a kormány támogatásának köszönhetően – tájékoztatta a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács (VVTFT) kedden az MTI-t.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
04.
19:00

Szijjártó: közel kilencmilliárdos fejlesztést indít a Flextronics Kft.

Közel 9 milliárd forintos beruházással - ebből 3,6 milliárdos állami támogatással -, 120 új munkahelyet teremtve, hosszú távú stabilitást biztosító autóipari beruházást valósít meg Zalaegerszegen és Sárváron a Flextronics International Kft. (Flex) - jelentette be kedden a zalai megyeszékhelyen Szijjártó Péter.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
04.
18:38

Fémilliárd forintos állami támogatást kapott egy zalaegerszegi cég

A járvány ellenére sikerült a tömeges munkanélküliséget megelőzni, és a beruházások mértékét növelni azzal, hogy a 2010-ben választott gazdaságpolitikának megfelelően nem szociális-, hanem beruházási alapon adott támogatást a kormány; "sikeres volt az előzés a kanyarban" - jelentette ki Szijjártó Péter kedden Zalaegerszegen az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
30.
11:13

Csődhullám ömlik mindjárt a nyakunkba

Hatalmas csődcunami fenyeget Európában, ha a kormányok megkezdik visszavonni a járvány idején adott támogatásokat - figyelmeztet az Európai Rendszerkockázati Testület jelentése. Célzottabb segítség kellene az életképes cégek megmentéséhez.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
28.
19:22

Eperjes Károly 300 milliós tévéfilmet forgat

Elkezdődött Eperjes Károly rendezésében a Krisztus inge munkacímmel futó tévéfilm forgatása, amely az 1950-es években, a szerzetesrendek feloszlatásakor játszódik. A film gyártását 300 millió forinttal támogatta a Nemzeti Filmintézet (NFI).

Szerző(k): Domokos Erika