ársapka

01.
21.
21:01

Drágább lett a termelés, húshiányt vár a Baromfi Termék Tanács

Átmeneti hiány alakulhat ki baromfihúsból a Baromfi Termék Tanács szerint, 15-20 százalékkal zuhanhat a termelés, ha a kereskedők nem fizetnek többet a csirkéért - írja az rtl.hu. Jelentősen megugrottak ugyanis az állattartók költségei.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
21.
08:37

Orbán Viktor: az omikron új kihívás

Sokféle változatát láttuk már a vírusnak, az omikron új kihívás. A szakemberek szerint szélsebesen terjed, gyorsabban, mint bármelyik variáns. De az erő, amivel ránk tör, az gyengébb – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban péntek reggel.

Szerző(k): Tér Diána
01.
20.
09:55

Szerény összeget lehet megspórolni az árstoppal egy felmérés szerint

Február 1. és május 1. között hat élelmiszer árát vissza kell csökkenteni a tavaly október 15-én érvényes árszintre, ezért a Policy Agenda friss elemzésében megvizsgálta, hogy a kormány által a 6+1 termékkörben bejelentett maximalizált árazás, milyen megtakarítást jelent egyes társadalmi csoportok esetében.

Szerző(k): Tér Diána
01.
17.
11:23

Csirke far-hát: komoly viták jöhetnek

Amellett, hogy a KSH nem méri csirke far-hát árát, a kormányrendelet meghatározásai nagyrészt nem azonosak a KSH fogalmaival. Így kicsi az esély arra, hogy a termék pontos meghatározása terén nem lesz vita.

Szerző(k): Domokos László
01.
16.
15:52

Árstop: nem biztos, hogy jól járnak a boltosok a KSH áraival

Február 1. és május 1. között hat élelmiszer árát vissza kell csökkenteni a tavaly október 15-én érvényes árszintre, de sok a felmerülő kérdés: mit csináljon az a boltos, aki nem tudja, mennyiért adta a lisztet tavaly?

Szerző(k): Tér Diána
01.
16.
09:44

Élelmiszerárstop: az agrárminiszter szerint a boltosoknak ez belefér

Nagy István miniszter úgy látja, a termelők védve vannak és az első körben három hónapos árplafon esetleges meghosszabbítását csak később vizsgálják meg.

Szerző(k): Csernátony Csaba
01.
15.
10:26

A magyar nyugdíjasoknak még jobban fáj az infláció, tovább romolhat a helyzet

A nyugdíjas infláció decemberben emelkedett, miközben az általános fogyasztóiár-index stagnált. Ugyan a kormány az idősek fogyasztói kosarában az átlagnál nagyobb súllyal szereplő élelmiszerek árát fagyasztotta be, szakértők szerint csekély hatása lesz csak a lépésnek. A januári emelés és a 13. havi nyugdíj egy időre elfedheti az élelmiszerek drágulását, de sok más árucikk is költségesebbé vált, ami fájdalmas helyzetet teremt a magyar nyugdíjasoknak.

Szerző(k): Szabó Dániel
01.
14.
17:16

Más termékeken hozhatják be a boltok az árstop által okozott kiesést

Kénytelenek lesznek a kiskereskedők lenyelni az élelmiszer-árstop által okozott veszteségeket, azt azonban nem lehet kizárni, hogy más termék árának emelésével pótolják a kiesést – mondta Nagy Márton, a miniszterelnök gazdasági főtanácsadója.

Szerző(k): Rácz Gergő
01.
14.
15:44

Bokros Lajos: A kormány a szocialista rendszer módszereit másolja

Az árstoppal, amely a szocialista gazdaságpolitika alappillére, csak azt éri el a kormány, hogy az infláció más termékeknél jelentkezik, a befagyasztott árú termékek eltűnnek a piacról, hiánygazdaság áll be - véli Bokros Lajos volt pénzügyminiszter.

Szerző(k): Domokos László
01.
07.
10:15

Kiderült, miért 480 forint lett az üzemanyagok maximumára

A 480 forintos üzemanyag-ársapka ötletét először Orbán Viktor miniszterelnök dobta be a Parlamentben október végén, ezután kezdődött el a gondolkodás - mondta Nagy Márton, a miniszterelnök gazdasági főtanácsadója a Magyar Nemzetnek. A banki kamatstop pedig akár 2022. június vége után is fennmaradhat.

Szerző(k): Domokos László