szakszervezet

05.
07.
19:12

Bérfejlesztés: nagy bejelentés jön az állami cégeknél, baj lehet a fővárosban

Nem kompenzálják a fővárost az adóbevételek kiesése miatt, és pluszpénzt sem ad a kormány bérrendezésre az önkormányzati fenntartású vállalatoknak. Mire számíthatnak a munkavállalók a városvezetéstől? Az állami közszolgáltató társaságoknál ugyancsak hónapok óta húzódik a bérfejlesztések ügye - további tárgyalások helyett várhatóan a jövő héten tehet nagy bejelentést Mager Andrea miniszter.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
03.
15:27

Újabb minimálbér-emelés jöhet júliusban, a minisztérium jelzése szerint

A munkavállalók aggódnak, de a Pénzügyminisztérium szerint meglesz a feltétele az újabb 1 százalékos minimálbér-emelésnek. Az Európai Bizottsághoz nemrég benyújtott konvergenciaprogramban fedte fel lapjait a tárca - írja az mfor.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
27.
16:28

Történelmi minimálbér-emelésről döntött Joe Biden

Joe Biden elnök kedden folytatja a 15 dolláros nemzeti minimális órabér bevezetését egy olyan végrehajtási rendelettel, amely legalább erre a szintre emeli a szövetségi kormánnyal szerződésben lévő cégeknél több százezer munkavállaló fizetését - értesült a Reuters. A lépés az Egyesült Államokban kirívó, az ilyen kormányszintű beavatkozásokat általában túl szociáldemokratának, ha nem egyszerűen kommunistának nevezik.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
27.
08:12

Rossz hírt kaptak a bérből és fizetésből élők

A reálkeresetek növekedése az első negyedévben nem érte el a bérmegállapodásban rögzített 6 százalékot, ezért egyelőre nincs realitása annak, hogy július elsejével csökkenjen a szociális hozzájárulási adó, ami a minimálbér és a garantált bérminimum további emelésének a feltétele – mondta a Világgazdaságnak Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek elnöke.

Szerző(k): Szász Péter
04.
26.
18:15

Tömeg a teraszokon: adjon ingyen tesztet a kormány! - kérik a szakszervezetek

A terasznyitások hétvégéjén kialakult tömeges fesztiválhangulat hatására megerősíti korábbi követelését a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ): biztosítson a kormány ingyen koronavírus tesztelési lehetőséget minden magyarnak. Az intézkedést a szövetség az eddigieknél indokoltabbnak és sürgősebbnek tartja.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
13.
16:52

A járvány miatt munkanélkülivé váltakkal nem akar foglalkozni a kormány

Az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottságának ülésén a fideszes többség leszavazta a 3 hónapos álláskeresési idő meghosszabbítását, így a járvány alatt munkanélkülivé vált emberek helyzete szóba sem kerülhet a plenáris ülésen - adta hírül a Magyar Szakszervezeti Szövetség.

Szerző(k): Domokos László