szakszervezet

05.
19.
07:03

Változás jön a fizetésben, sok munkaaadó lépni kényszerül

Azon cégeknél, amelyeknél korábban csak 10 százalék alatti bérfejlesztés volt, idén mindenképpen szükség lesz korrekcióra, de a 10 százalék fölötti emeléseknél is – mondta Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek elnöke az InfoRádiónak.

Szerző(k): Domokos László
05.
16.
06:00

Újabb 15 százalék körüli béremelést akar az egyik nagy szakszervezet

Átlagosan legalább 13-15 százalékos béremelésre lenne szükség 2022-ben a versenyszférában az árak emelkedése miatt. Ez a mérték várhatóan még nem vezetne magasabb inflációhoz a Munkástanácsok Országos Szövetsége szerint - írja a Magyar Nemzet.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
14.
21:45

Nem lesz önálló egészségügyi és oktatási tárca, a szakmai szervezetek csalódottak

Rossz döntésnek tartják oktatási és egészségügyi szakmai szervezetek, hogy továbbra sem lesz önálló minisztériuma a két ágazatnak.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
14.
08:50

Nem tárgyalnak tovább a Tungsramnál, hamarabb leállnak az egységek

Előbbre hozták a csődvédelmet kérő Tungsramnál a nyári gyárleállásokat is; állítólag azért, hogy a cégvezetés rendezni tudja a sorokat.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
04.
13:43

Összeomolhat a vasúti teherszállítás Magyarországon, itt a figyelmeztetés

A kormánytól kér támogatást a vasúti árufuvarozásban dolgozók foglalkoztatásához a Vasutasok Szakszervezete (VSZ). A Varga Mihály pénzügyminiszternek és Palkovics László innovációs és technológiai miniszternek írt levelében a VSZ jelezte: mivel a szektorban a tervekkel ellentétben nem indult meg a fejlődés, az ágazatot a teljes összeomlás fenyegeti.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
03.
17:15

Rendkívüli béremelések jönnek az infláció miatt, hol lesz a vége?

Eddig már több mint tíz autóipari munkáltató - főképp multinacionális gyártó és beszállító - jelezte a Vasas Szakszervezet felé, hogy a 2022-es bérmegállapodást követően újra tárgyalóasztalhoz ülne, és rendkívüli, évközi béremelésekről egyeztetne. A vállalatok egyrészt azért döntenek így, mert a magas infláció miatt devalválódtak a fizetések, másrészt azért, mert súlyos munkaerőhiánnyal, erősödő fluktuációval kell megküzdeniük.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
01.
21:36

Összecsaptak a tüntetők és a rendőrök május 1-én Párizsban

A rendőrség könnygázt vetett be, hogy visszaszorítsa a fekete ruhás anarchistákat, akik vasárnap üzlethelyiségeket fosztogattak Párizsban a május elsejei tüntetéseken, amelyeken a frissen újraválasztott elnök, Emmanuel Macron politikája ellen vonultak fel.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
01.
21:04

A pártokkal aktívan együttműködő szakszervezeti megújulást akarnak Magyarországon

A szakszervezeteknek meg kell újulniuk, mert a következő időszakban erős, szervezett, a politikai pártokkal partneri kapcsolatban álló munkavállalói érdekképviseletekre van szükség - mondta el Zlati Róbert, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöke a szervezet városligeti majálisán vasárnap Budapesten.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
01.
17:23

Tüntetést vertek szét a török hatóságok Isztambulban

A török rendőrség 164 tüntetőt állított elő vasárnap Isztambulban egy hatóságilag nem engedélyezett, május elsejei megmozduláson - számolt be a török nagyváros kormányzói hivatalára hivatkozva az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
30.
12:02

Nagyon sok szakápoló fontolgatja a távozást

Sokan annyira ki vannak égve, hogy nemcsak a jelenlegi munkahelyüket, de magát az egészségügyi pályát is el akarják hagyni – mondta a Szabad Európának a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) elnöke. Az érdekképviselet nemrég készített egy felmérést, a magasabban képzett szakápolók közül minden negyedik mondta azt, hogy gondolkodik a távozáson. Május 31-ével megszűnik a felmondási tilalom az ágazatban.

Szerző(k): Csernátony Csaba