élelmiszer

05.
12.
19:11

A hazai tejet féltik a termelők

A magyar tejágazat jövője érdekében meg kell akadályozni, hogy a belföldön készülő termékek kiszoruljanak a saját piacukról - közölte a Tej Terméktanács.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
12.
07:45

Visszahívást jelentett be a magyar Spar

Probléma van az egyik zabkása minőségével, a Spar visszakéri azokat.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
11.
16:18

Egy csomó élelmiszer ára emelkedik, ebből még nagy gond lehet

A többi nyersanyaghoz hasonlóan masszívan emelkedett az utóbbi időben a kukorica, a búza és más élelmiszerek világpiaci ára is. Szakértők szerint ez komoly problémákat okozhat hamarosan, elsősorban a feltörekvő országokban.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
10.
19:33

Már nem tekinthető biztonságosnak egy élelmiszer-adalékanyag

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) frissítette a titán-dioxid biztonsági értékelését, eszerint a színezék felhasználása élelmiszer adalékanyagként már nem tekinthető biztonságosnak - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Szerző(k): Szász Péter
05.
10.
09:30

Betiltanának egy évek óta gyanús ételszínezéket - rákkeltő lehet

Évek óta tudják az élelmiszer-biztonsági hatóságok, hogy egy fehérítésre használt élelmiszer-színezék életveszélyes lehet, de csak most jutottak el oda, hogy a betiltását javasolják.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
07.
14:25

A boltok már egy éve csak a romokat lapátolják ide-oda a pusztítás után

A boltos világ 2021 áprilisában alig van jobb helyzetben, mint egy évvel korábban, amikor 10 százalékos mínuszban volt. Az iparcikkes boltok körében pedig iszonyatos pusztítást rendezett a járvány, még jó, hogy volt miből visszaesni. A webáruházak black friday-hoz hasonlítható csúcsra futása is csak azt eredményezte, hogy a boltzár alatt 100 forintból 12 forint folyt be hozzájuk.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
05.
10:19

Új utakra indul a Tesco: hamarosan rá se fog ismerni a Tesco kínálatára

A Tesco részvényesei egy részének nyomására felgyorsítja az egészséges élelmiszerek bevezetését a kínálatba, néhány éven belül óriási változások lesznek a brit áruházlánc magyarországi érdekeltségénél is.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
04.
06:20

Újítás a kiszállításban: átlépik a küszöböt, a garázsokig tart a menet

Az ajtóig történő szállítás helyett a futárok a garázsokba vinnék be az online megrendelt bevásárlást az Amazon webáruház új szolgáltatása keretében. A futárok egy kézi szkennerrel nyitják ki a vásárlók garázsait és teszik be a megrendelt élelmiszereket.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
03.
12:45

Ünnepelnek a sör szerelmesei

Igazán jól kezdődött Csehországban a május, az ország egyik legendás sörgyártója 150. születésnapját ünnepelhette. A cég, amelyet még Ferenc József is felkeresett, átvészelt két forró és egy hidegháborút.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
03.
11:25

Össze-vissza vásárolnak a magyarok

A hetente frissülő boltos statisztikában hol 3, hol 10 százalék körüli a boltos világ visszaesése. Az iparcikkes piac ráadásul úgy zuhant kétszer is nagyot - tavaly áprilisban, most márciusban -, hogy a két boltzáras időszak részben fedi is egymást a naptárban.

Szerző(k): Molnár Csaba