étterem

05.
05.
06:40

Alig volt nyitás, máris itt egy új korlátozási ötlet

A szlovákiai közegészségügyi hivatal szabályozná, hogy miként közlekedhetnek a kinyitott teraszokon az asztalok között a vendégek. Arról nem beszélnek, hogy vécére hogyan menjen ki a vendég, ha a szükség úgy hozza.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
02.
21:29

Ausztria május 19-én nyit, negatív tesztet is elfogadnak

Az indiai vírusmutáció nem veszélyezteti Ausztria nyitási terveit - idézte a Der Standard osztrák napilap Wolfgang Mückstein egészségügyi minisztert, aki az APA hírügynökségnek adott interjút.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
02.
20:04

A magyarok alig ismerik, pedig aranyat ér a nálunk is őshonos szarvasgomba

A szarvasgomba a világ egyik legdrágább fűszere és keresett luxusterméke, amely Magyarország több vidékén is őshonos. Korábban nem volt jellemző a használata a magyar konyhában, de a hazai csúcsgasztronómia mára felkarolta. Még mindig kevesen foglalkoznak nálunk a földalatti gombafajok felkutatásával, illetve termesztésével. Ezen ellentmondás okaira kereste a választ a Napi.hu riportjában.

Szerző(k): Kónya Ádám
04.
29.
15:35

Megújul és bővül a hazai McDonald’s

Az étkezést is elérte a digitalizáció, ennek jegyében újulnak meg a magyarországi McDonald's éttermei. A digitalizáció segít növelni a vendégek kényelmét, a választási lehetőségek bővítését, a munkatársaknak pedig több időt hagy arra, hogy a vendégekkel foglalkozzanak - mondta a Napi.hu-nak Égi Zsolt, a magyar McDonald’s ügyvezető igazgatója, aki beszélt a "Jövő Élménye" koncepció mellett a hálózatbővítési tervekről is.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
26.
09:59

Úgy fest, a vendégeknek nagyon bejön az elviteles éttermezés

Idén márciusban 37 százalékos növekedést mutat a heti monitoros statisztika a vendéglátásban - egy korlátozásokkal erősen súlyosbított előző évi hónaphoz képest. Igaz, ugyanakkor, hogy idén is zárlat volt: ezek szerint a vendégek megkedvelték az elviteles vendéglőzést.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
25.
11:56

Van, ahol már azért fizet a McDonald's, ha elmennek az állásinterjúra

A McDonald's egyik étterme annyira kétségbeesetten keres dolgozókat, hogy pénzt ajánlott fel az embereknek, csak hogy megjelenjenek az állásinterjún - írja a Fox.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
24.
10:12

A kocsmák, éttermek 10 százaléka már végleg lehúzta a redőnyt

A kereskedelmi hatóságok nyilvántartásai alapján 2020-ban és 2021 eddig eltelt időszakában a vendéglátóhelyek tizede már bejelentette tevékenységének beszüntetését. Rajtuk a terasznyitás már nem tud segíteni.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
20.
12:47

Meglepődhetnek az éttermekbe visszatérő vendégek

Hamarosan nyithatnak a teraszok, de áremelkedés jöhet az ágazatban - véli Gál Pál Zoltán, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének elnöke. A kérdés, hogy a vásárlóerő az első eufória után mennyire tolerálja majd ezt.

Szerző(k): Szász Péter