2015

12.
21.
09:14

Íme, egy sokatmondó ábra a magyarországi menekültekről

Érdekes statisztika látott napvilágot.

Szerző(k): MTI, Napi.hu
12.
15.
15:38

Érdekes magyar statisztika látott napvilágot

Egyre több áramot használunk, melyből egyre többet a háztartási méretű kiserőműveknek köszönhetünk. A légkondicionálók megjelenése teljesen felborította a korábbi trendeket – olvasható a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) és a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (Mavir) Zrt. közös kiadványában, amely a magyar villamosenergia-rendszer 2015-ös adatait foglalja össze.

Szerző(k): Napi.hu
12.
05.
08:01

Erős éve volt a magyar éttermeknek

Jelentős forgalomnövekedést könyvelhettek el tavaly az előző évihez képest az éttermi vendéglátással foglalkozó magyar vállalkozások - nyilatkozta Hantos Zoltán, az Opten céginformációs szolgáltató projektmenedzsere a Magyar Nemzet hétfői számában.

Szerző(k): MTI-Eco
06.
06.
12:43

650 millió dolláros nyereség - ilyen, amikor rossz éve van a Lukoilnak

Az alacsony olajárak miatt a vártnál jóval nagyobb mértékben csökkent a Lukoil, a második legnagyobb orosz olajkitermelő vállalat nyeresége az első negyedévben.

Szerző(k): MTI
06.
05.
16:37

Öt ábra, ami sokat elmond a magyar cégekről

A következő néhány évben akár 750 milliárd forintnyi uniós forrást is elkölthetünk a kutatás-fejlesztésre, amit sok tízmilliárdos hazai támogatás is kiegészít. Óriási lehetőség az országnak, kérdés, hogy a cégek is így érzik-e.

Szerző(k): Dzindzisz Sztefan
06.
01.
13:36

Újra nagy osztalékot fizetett a MET (javított)

A korábbi 3,1 millió euró után 7,7 milliót fizet ki osztalékként tulajdonosainak a MET Magyarország – derül ki a Mol, illetve offshore-szerű hálózatokon keresztül például az Orbán Viktor-közeli Garancsi István, vagy épp Nagy György exwallisos üzletember résztulajdonának tekinthető energiakereskedő tegnap leadott tavalyi eredményadatai­ból - számolt be a Népszabadság.

Szerző(k): Napi.hu
06.
01.
13:29

Nyereséges a szövetkezeti hitelintézeti integráció

A szövetkezeti hitelintézeti integráció 3,3 milliárd forintot meghaladó konszolidált adózás előtti eredményt ért el tavaly, a pénzügyi csoport konszolidált mérlegfőösszege pedig csaknem 2400 milliárd forint volt - mondta Szabó Levente, a Takarékbank Zrt. vezérigazgatója az M1-en.

Szerző(k): MTI
05.
31.
09:19

Nagyot ugrott az állami nagybank

Jelentősen növelte tavaly a belföldi ügyfeleknek nyújtott hitelállományát az Eximbank, miközben a külföldiek finanszírozása 2014-hez képest is visszaesett. Idén viszont már nyereséges lett a bank, a 2014-es 1,4 milliárdos veszteség után 2015-ben 3 milliárdot meghaladó nyereséggel zárta az évet - írta a Világgazdaság.

Szerző(k): portfolio.hu
05.
19.
11:03

Mélyről indulnak a magyar bankok

A nyolc magyarországi nagybank fele tavaly még veszteséges volt a magyar számviteli szabályok szerint, az idén azonban heten már nyereséget várnak - derül ki a Világgazdaság összeállításából.

Szerző(k): Napi.hu
04.
21.
15:11

Szép számok érkeztek az EU-ból

Csökkent az államháztartási hiány és az államadósság bruttó hazai termékhez (GDP) viszonyított mértéke tavaly az Európai Unióban és az euróövezetben is.

Szerző(k): MTI