2021

05.
11.
09:46

Figyelem, már csak pár nap, és lejár az adóbevallási határidő!

Az szja-bevallási tervezetek március óta elérhetők, azokat még érdemes átnézni, szükség esetén módosítani. A jóvá nem hagyott tervezet – az egyéni vállalkozók, a mezőgazdasági őstermelők és az áfafizetésre kötelezettek tervezetének kivételével – május 20-án automatikusan bevallássá válik - figyelmeztet a NAV.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
18:35

Nagyon beindult az Audi

Jelentős mértékben növelte forgalmát és nyereségét az első negyedévben az Audi, a Volkswagen konszern prémium márkája, éves előrejelzésében azonban “óvatos optimizmussal” a tavalyinál nagyobb, de az első negyedévinél kisebb bevételarányos jövedelmezőség elérését tűzte ki célul.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
06.
12:29

Elmarad a 2021-es Sziget Fesztivál

Annyira nagy a bizonytalanság, hogy a Sziget Fesztivál szervezői nem rendezik meg 2021-ben az eseményt.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
03.
06:40

Merkel után is nő vezetheti Németországot

Egy friss felmérés szerint most a Zöldeknek van a legnagyobb esélyük arra, hogy Angela Merkel utódját adják, ez pedig nem csak a CDU/CSU pártszövetség kormányzásának végét jelentheti, hanem egy erőteljes környezetvédelmi fordulatot is hozhat – írja a Bloombergre hivatkozva a Portfolio.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
03.
06:20

A kormány 130 milliárd forint pluszt ad a nyugdíjasoknak idén

A 13. havi nyugdíj egy heti tétele és a nyugdíjprémium kifizetése idén 130 milliárd forintos kiadást jelent a költségvetés számára - olvasta ki a konvergenciaprogramból a Portfolio.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
28.
12:08

Bő 2 százalékos pluszra számíthat Németország

Mérsékelt növekedést vár második negyedévben a magyar GDP alakulása szempontjából kulcsfontosságú német gazdaságtól a DIW Berlin gazdaságkutató intézet

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
25.
08:07

Feltűnt egy 30 milliárdos adós a NAV-szégyenlistán

Megugrott a nagy összegű adóhiányosok összesített tartozása. A NAV a bírságokkal együtt 80 milliárd forintot hajtana be azon a 72 adózón, akiknél 2021 első negyedévében jelentős összegű adóhiányt állapított meg. A listavezető vállalkozás tartózása 30 milliárd forint.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
23.
08:40

Kovács Árpád: a növekedés tíz százalék felett lehet a második negyedévben

A GDP-arányos államadósság a tavaly év végi 80,4 százalékról az idei év végére várhatóan 79,9 százalékra csökkenhet, megfelelve az Alaptörvény előírásainak - mondta Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács (KT) elnöke a Növekedés.hu-nak.

Szerző(k): Domokos László
04.
15.
17:55

Ma sem okozott meglepetést a Költségvetési Tanács

A Költségvetési Tanács egyetért a 2021-es hiánycél emelésével, mivel a járvány harmadik hulláma szükségessé teszi a korábban tervezettnél nagyobb mértékű költségvetési támogatást az egészségügy és a gazdaság számára. Egyidejűleg üdvözlik, hogy a költségvetés tervezett hiánya mérsékeltebb a 2020-ban elértnél, azaz a gazdasági növekedés helyreállását követően célba veszi az egyensúly megteremtését - közölte a jövő évi költségvetési törvény tervezetéről készített véleményében a testület.

Szerző(k): Domokos Erika