GDP

05.
14.
13:40

Uniós adathatárt vezet be a Microsoft

Uniós adathatárt (EU Data Boundary) vezet be felhőszolgáltatásaira a Microsoft. Ez lehetővé teszi, hogy kereskedelmi és közigazgatási szektorbeli európai ügyfeleik adatait az Európai Unión belül tárolják és dolgozzák fel - jelentette be a cég.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
12.
15:02

Jó hírek jöttek az EU-ról és Magyarországról

Jelentősen javultak az Európai Unió és az euróövezet növekedési kilátásai az Európai Bizottság (EB) tavaszi gazdasági előrejelzése szerint a februárban közölt, téli prognózishoz képest; noha a növekedés üteme tagállamonként eltérő lesz, 2022 végére a gazdasági teljesítmény visszatérhet a koronavírus-járvány okozta válság előtti szintre - írja az MTI. A Bizottság Magyarország várakozásain is jelentősen javított.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
06.
23:26

Nagyon nőhet a brit gazdaság

Jelentősen javította a brit gazdaság idei növekedési ütemére adott előrejelzését csütörtökön a Bank of England, elsősorban a koronavírus-járvány visszavonulásával és a járvány megfékezésére elrendelt korlátozások folyamatos enyhítésével indokolva a módosítást. A brit hazai össztermék (GDP) 7,25 százalékkal nőhet 2021 egészében a korábbi előrejelzésben szereplő 5 százalék helyett - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
05.
06.
12:57

A járvány még tart, de pénzünk már van bőven

Tavaly áprilishoz képest nagyrészt helyreállt a magyar háztartások fizetőképessége az idei első negyedévben, tovább növekszik a lakosság pénzügyi vagyona, bár ezt a tendenciát megállíthatja a hitelmoratórium vége. Az Intrum és a GKI adataiból kiindulva 4,5 százalékos GDP-növekedés várható 2021-ben.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
06.
09:47

Internetes kommentplatformra róttak ki súlyos bírságot

A népszerű kommentelési platformot szolgáltató Disqust számos hírportál használja, emellett képes megosztani a felhasználói adatokat hirdetések profilozásához jelentős bírságot kaphat Norvégiában, mert a felhasználók hozzájárulása nélkül követte őket. A helyi adatvédelmi hatóság szerint a jogsértések súlyosak, és "több százezer személyt" érintettek.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
04.
19:31

Sokkal tovább tarthat a súlyos chiphiány, mint gondoljuk

Az Intel vezérigazgatója szerint a globális ellátási láncokat megrázó, s az autóiparban komoly gyártási nehézségeket okozó chiphiány még sokáig eltarthat, akár több éven keresztül is. Ez pedig fékezheti a kilábalást a járvány utáni fellendülésben.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
03.
19:54

Az IMF megdicsérte a magyar kormányt

A magyar kormány gyors és hatékony választ adott a koronavírus-járvány által generált válságra és a jegybank is alapvetően jól vizsgázott. Az oltások gyors üteme más EU-tagállamokhoz képest gyorsabb nyitást is eredményezhet - állapította meg Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországról szóló éves jelentésében, amelyben egy-két kritikát is lehet találni.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
03.
15:48

A magyar jövőképről üzent Matolcsy György, ismét ázsiai példákkal

Magyarország hat olyan növekedési forrással rendelkezik, amelyekhez társítani lehet a koreai, izraeli, dubaji/emirátusi, szingapúri és a három kínai sikerváros fejlődési motorjait - írta Matolcsy György jegybankelnök a Növekedés.hu portálon Csizmadia Norberttel, a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány (PADME) kuratóriumi elnökével közösen jegyzett írásában.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
01.
13:09

PM: idén 4,3, jövőre 5,2 százalékkal nőhet a magyar gazdaság

A Gazdaságvédelmi és a Gazdaság-Újraindítási Akcióterv, valamint az eredményes oltási program megteremti a lehetőséget arra, hogy a magyar gazdaság idén visszatérjen a dinamikus, uniós átlag feletti növekedési pályára - áll a Pénzügyminisztérium által bemutatott Konvergencia Programban, amelyet a tárca benyújtott az Európai Bizottsághoz.

Szerző(k): Szász Péter
04.
29.
20:33

Londonban nagyon bíznak a közép-európai térségben

Pénzügyi elemzők szerint a legújabb hangulati mérőszámok arra vallanak, hogy erőteljes és tartós növekedés kezdődhet a közép- és kelet-európai EU-gazdaságokban az idei harmadik negyedévtől. Magyarországon 2023-ban is dinamikus maradhat a növekedés.

Szerző(k): Rácz Gergő