agrár

06.
17.
09:55

Szinte mindent eldobáltak - nagytakarítás volt az erdőkben

Négy és fél medencényi szemetet szedtek össze a magyar erdőkben. "Szemétmérleg" toplistával.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
15.
21:03

A fákon rohadt meg a citrom Ausztráliában

Rengeteg citrom romlott meg az ausztrál gazdáknál, mert nem találtak elég szedőt, ráadásul a szupermarketek is kevesebb gyümölcsöt kértek - írja a magyarmezogazdasag.hu.

Szerző(k): Szász Péter
06.
14.
18:10

Uniós oltalma már van a balatoni halnak

"Balatoni hal" elnevezéssel a fogassüllő és a ponty uniós oltalmat kapott - közölte az Agrárminisztérium az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
13.
13:39

Kellemetlen meglepetés érte a hazai meggytermesztőket

Nagy meglepetés érte idén a hazai meggytermesztőket, amikor a konzervgyárak közölték, mennyit fizetnének egy kilogramm rázott meggyért - írja a magyarmezogazdasag.hu.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
10.
17:05

Késik a magyar dinnye, valószínűleg drágulni is fog

Kedvező időjárás esetén július közepén kerülhet a magyar dinnye a piacokra. Korábban az oltott görögdinnyéket már április első napjaitól ki tudták ültetni, de erre tavaly és idén sem volt lehetőség. Májusban pedig nem ritkán 6-8 fokosak voltak a reggelek, ami további csúszást eredményezett - mondta Göcző Mátyás, a Magyar Dinnyetermesztők Egyesülete elnök az MTI-nek.

Szerző(k): Szász Péter
06.
10.
14:40

Úgy tűnik jól működnek a "méhlegelők"

A Főkert Nonprofit Zrt. ellenőrizte a Lágymányosi híd pesti hídfőjénél kijelölt kísérleti beporzóbarát területet, amelyet "méhlegelőnek" nevezett el: az első tapasztalatok pozitívak.

Szerző(k): Szász Péter
06.
08.
12:48

Szereti a cseresznyét? Ilyen árakra számítson!

Bár a gyümölcs szezonja még nem kezdődött el, de a becslések szerint akár 2500-3000 forintot is kérhetnek a cseresznyéért kilónként - mondta Hunyadi István, a Fruitveb szakmai igazgatója az ATV-nek.

Szerző(k): Domokos László
06.
04.
11:25

Ha szereti a mákot, ennek a hírnek örülni fog

Június első felében mintegy kilencezer hektáron borulnak virágba a hazai mákföldek, a termelők átlag feletti termésre számítanak. Az évente megtermelt mintegy 3-4 ezer tonnányi mennyiségével az étkezési mák világpiacán Magyarország az ötödik legnagyobb szereplő.

Szerző(k): Domokos László
06.
04.
06:40

Oltalomban részesült egy magyar húsleves-alapanyag

A Hegykői petrezselyemgyökér elnevezést az Európai Bizottság uniós oltalomban részesítette. Az Agrárminisztérium Földrajzi árujelzők programjának eredményeként így már 70-re emelkedett az uniós oltalom alatt álló magyar agrártermék földrajzi árujelzők száma: 22 élelmiszer, 38 bor és 10 szeszes ital elnevezése védett az EU területén - írja az MTI az agrártárca közlése nyomán.

Szerző(k): Szász Péter
06.
01.
15:22

Többszörösére nőhet a mezőgazdaságba menő pénz

A kicsi és a nagyvállalatok egyaránt részesülhetnek a következő kifizetési ciklus juttatásaiból. Több ezer milliárd forintról van szó, amit ha sikerül jól felhasználni, szinte egészségben lehet modernizálni a hazai mezőgazdaságot, és januárban is lesz magyar paradicsom.

Szerző(k): Rácz Gergő