alma

04.
21.
20:02

Rossz hír jött a magyar gyümölcsösökből

Az idei baracktermés háromnegyedét elvitte a fagy néhány hét alatt. A gyümölcsárak emelkedése több mint háromszorosa az inflációnak a KSH szerint. Újfajta gyümölcsfákat telepítene az agrárgazdasági kamara.

Szerző(k): Domokos Erika
12.
25.
15:47

Szereti a gránátalmát? Akkor erről tudnia kell!

A gránátalma a Mediterráneum imádott gyümölcse, ókori mítoszok szereplője, amely minden népet elbűvölt az asszíroktól a görögökön és az egyiptomiakon át, a rómaiakig. Fogyaszthatjuk gyümölcsléként, régen bort is készítettek belőle, a gránátalmaszirup koktélok ízesítője, tehetjük süteménybe, müzlibe vagy gyümölcssalátába - olvasható a Nébih Ételt csak okosan! oldalán.

Szerző(k): Szepesi Anita
12.
12.
11:29

Krumplibónusz a minisztériumi dolgozóknak

Tíz kiló krumpli és hét kiló alma a jutalma a Külgazdasági- és Külügyminisztérium dolgozóinak.

Szerző(k): Csernátony Csaba
10.
24.
19:18

Almára se elég a kormány nyugdíjemelése - azonnali intézkedéseket sürget az LMP

Nyugdíjemelést, a nyugdíjkorrekció előrehozását és kamatának megfizetését, továbbá az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését követeli az LMP a kormánytól - erről beszélt Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke a Facebookon tartott online sajtótájékoztatóján szombaton az MTI szerint.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
09.
16:40

Rossz hír érkezett a magyarok kedvenc gyümölcséről

Júniusig kifogyunk az almakészletből, a hiány a léalmapiacon tűnik nagyobbnak - írja a Világgazdaság.

Szerző(k): Szepesi Anita
10.
08.
15:59

Egyen magyar almát! - Üzeni a kormány

Ismét elindította az alma fogyasztását ösztönző kampányt az Agrárminisztérium (AM) és az Agrármarketing Centrum (AMC), az ötödik éve megrendezett akcióval a jó minőségű, egészséges magyar gyümölcsre hívják fel a figyelmet.

Szerző(k): Domokos Erika
09.
05.
08:53

Se olcsón alma, se körte nem lesz idén a boltokban

Almából negyven-ötven, míg körtéből ötven-hatvan százalékkal kevesebb terem idén Magyarországon, ráadásul Európában is rosszabb a hozam. A boltokból így biztosan eltűnik az olcsó gyümölcskínálat.

Szerző(k): Szabó Dániel
08.
25.
12:50

Mi lesz a magyar almával? - új prognózis érkezett

Az étkezési almánál minden jelentősebb európai almatermelő országban az átlagostól elmarad az idei termés. Amíg azonban tavaly augusztusban a szezon kezdetekor még volt mintegy két hónapra való étkezési-alma-készlet a hűtőtárolókban (a 2018-as rekordtermés okán), addig idén júliusra a tavalyi készletek teljesen kiürültek, a hűtőtárolók üresen várják az új szezon kezdetét - olvasható a FruitVeb szakmaközi szervezet friss árprognózisában.

Szerző(k): Domokos László
08.
18.
06:57

Szereti az almát? Akkor ennek a hírnek nem fog örülni!

Keresletivé teszi az étkezési alma piacát, hogy gyenge termés várható, a tavalyi készletek pedig elfogytak, így viszont a termelői és a fogyasztói árak a szezonban is magasak lesznek - számolt be a Világgazdaság.

Szerző(k): Domokos László
08.
04.
06:20

Olyan gyümölcsdrágulást mértek, ami a magyarokat elég rosszul érintette

Az idei év minden szempontból kedvezőtlen volt a hazai gyümölcstermésnek, miközben a koronavírus-járvány okozta válsághelyzet miatt anyagilag is nehezebb helyzetbe kerültek a magyarok. A Napi.hu megbízásából a Pulzus Kutató által készített friss felmérés azt is mutatja, hogy az emberek fele már kevesebb gyümölcsöt tudott csak vásárolni, de vannak azért kivételek.

Szerző(k): Szabó Dániel