amerika

05.
04.
23:26

Biden: július 4-ig 160 millió felnőtt amerikai minden szükséges oltást megkap

Július 4-ig 160 millió felnőtt amerikai minden, a koronavírus elleni védettséghez szükséges oltását megkapja - jelentette be kedden Joe Biden amerikai elnök a Fehér Házban elmondott beszédében az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
04.
21:46

Mérsékelten nőtt az amerikai gyáripar új megrendeléseinek értéke márciusban

Mérsékelten, a vártnál valamivel kisebb mértékben nőtt az amerikai gyáripar új megrendeléseinek értéke márciusban, miközben a vállalatok igyekeztek növelni a termelést, hogy ki tudják elégíteni az új autók, építőipari berendezések, számítógépek, bútorok és más tartós fogyasztási cikkek iránt megnövekedett keresletet - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
03.
22:03

Blinken: válaszolnánk bármilyen agresszív orosz lépésre, de nem akarjuk élezni a feszültséget

Washington válaszolna bármilyen meggondolatlan vagy agresszív orosz lépésre, de nem törekszik az Oroszországgal fennálló feszültség további eszkalációjára - mondta hétfő este Londonban Antony Blinken amerikai külügyminiszter.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
18.
15:39

Kiütötte a harmadik hullám az oltásbajnokot

A chilei vezetés januárban úgy ünnepelte az országot, mint oltási világbajnokot, ennek ellenére a járvány második hulláma után gyorsan megérkezett a harmadik, és megtöltötte a kórházakat és az intenzív osztályokat. Vannak, akik a használt oltóanyagok hatásosságát kérdőjelezik meg, mások szerint a nagy oltási kampányban túlságosan is egy lóra tett a kormány.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
15.
17:20

Jó adatok húzzák az amerikai tőzsdeindexeket

Emelkedéssel nyitottak az irányadó New York-i tőzsdemutatók a gyorsjelentési szezon erős kezdésének és a gazdaság fellendüléséről tanúskodó friss makroadatoknak köszönhetően - írja az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
14.
16:56

Többszörösége nőtt a JP Morgan nyeresége

A teljes profit 399 százalékkal, az egy részvényre jutó nyereség pedig 476 százalékkal emelkedett a JP Morgan Chase-nél. Jól indult az első negyedéves gyorsjelentési szezon az Egyesült Államokban - írta z MTI

Szerző(k): Szabó M. István
04.
13.
21:35

Biden találkozót javasolt Putyinnak

Az ukrajnai konfliktusról és egyéb regionális, illetve globális ügyekről egyeztetett kedden, telefonon Joe Biden amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök - írja a Fehér Ház közleménye alapján az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
08.
13:17

Nagy ütést kapott a dollár

Két hét legalacsonyabb szintjére süllyedt az amerikai dollár csütörtökön, miután az amerikai központi bankként működő Fed nem változtatott az alacsony kamatokon.

Szerző(k): Szabó Dániel