amerika

05.
25.
21:38

Drágul az amerikai beutazás

Az Egyesült Államok vízummentességi programja 40 ország, közöttük Magyarország állampolgárai számára teszi lehetővé, hogy egyszerűsített módon lépjenek be, akkor, ha turisztikai vagy üzleti céllal legfeljebb 90 napra érkeznek. Ennek az elektronikus beutazási engedélyének eddig 14 dollár volt az ára, de csütörtöktől 21 dollárra emelkedik - írja az Airportal.

Szerző(k): Szász Péter
05.
25.
10:39

Dollármilliárdokról kell lemondani a bankoknak

Az amerikai bankok profitja 22,2 százalékkal csökkent az első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest - áll az amerikai szövetségi betétbiztosítási társaság (FDIC) jelentésében.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
24.
18:49

Lyukat robbanthat a baloldal az USA dél-amerikai bástyáján

Egy radikális baloldali jelölt vezet Kolumbiában az elnökválasztás május végi első fordulója előtt, aki radikális gazdasági reformokat és új külpolitikát ígér. A dél-amerikai ország az elmúlt évtizedekben az USA szilárd szövetségese volt, így Washingtonban idegesen várják a fejleményeket. Kolumbiában robbanásveszélyessé nőtt a társadalmi elégedetlenség.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
14.
12:25

Másfél év után kap új amerikai nagykövetet Budapest

A Fehér Ház péntek esti közleményben tudatta, hogy az elnök David Pressmant jelöli a budapesti nagyköveti posztra.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
08.
18:59

Ungváron járt Joe Biden felesége

Villámlátogatást tett Ungváron Jill Biden, Joe Biden amerikai elnök felesége, és találkozott Olena Zelenszka ukrán first ladyvel - közölte a Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatás sajtószolgálata.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
05.
23:21

A tatárjárásról készül magyar részvételű film, Kevin Spacey is játszik benne

A Nemzeti Filmintézet közel 1,3 milliárd forint gyártási támogatást szavazott meg a magyar-mongol-angol koprodukcióban, 1242 – A Nyugat kapujában címmel készülő akció-drámának, valamint 100 milliót a Minden rendben című elsőfilmnek, amelynek fejlesztése a pályakezdő filmeseket segítő Inkubátor Programban valósult meg - adta hírül a Nemzeti Filmintézet (NFI).

Szerző(k): Domokos Erika
05.
01.
10:20

Váratlan látogatást tett Ukrajnában az amerikai házelnök

Előre be nem jelentett látogatást tett Kijevben Nancy Pelosi amerikai házelnök, a találkozóról Volodimir Zelenszkij ukrán elnök osztott meg videót vasárnap a Twitteren.

Szerző(k): Tér Diána