amerika

04.
15.
17:20

Jó adatok húzzák az amerikai tőzsdeindexeket

Emelkedéssel nyitottak az irányadó New York-i tőzsdemutatók a gyorsjelentési szezon erős kezdésének és a gazdaság fellendüléséről tanúskodó friss makroadatoknak köszönhetően - írja az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
14.
16:56

Többszörösége nőtt a JP Morgan nyeresége

A teljes profit 399 százalékkal, az egy részvényre jutó nyereség pedig 476 százalékkal emelkedett a JP Morgan Chase-nél. Jól indult az első negyedéves gyorsjelentési szezon az Egyesült Államokban - írta z MTI

Szerző(k): Szabó M. István
04.
13.
21:35

Biden találkozót javasolt Putyinnak

Az ukrajnai konfliktusról és egyéb regionális, illetve globális ügyekről egyeztetett kedden, telefonon Joe Biden amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök - írja a Fehér Ház közleménye alapján az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
08.
13:17

Nagy ütést kapott a dollár

Két hét legalacsonyabb szintjére süllyedt az amerikai dollár csütörtökön, miután az amerikai központi bankként működő Fed nem változtatott az alacsony kamatokon.

Szerző(k): Szabó Dániel
03.
27.
10:15

Nagy ötlettel állt elő Biden Boris Johnsonnak

Joe Biden amerikai elnök felvetette Boris Johnson brit miniszterelnöknek pénteki telefonbeszélgetésükben, hogy a világ demokratikus államainak is létre kellene hozniuk egy olyan nemzetközi infrastruktúra-hálózatot, amilyen a kínai "egy övezet, egy út kezdeményezés" (BRI), mert ezeknek az országoknak is szükségük van egy ilyen projektből fakadó előnyökre - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
26.
19:46

Mikrochiphiány miatt leáll a Tesla kínai riválisa is

Alkatrészellátási problémák miatt felfüggeszti a termelést a Tesla egyik fő kínai riválisa, a kizárólag elektromos autók gyártására szakosodott Nio - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
03.
22.
11:18

A keleti oltóanyagok lekörözték az AstraZenecát népszerűségben

Már több, mint a magyarok kétharmada (69 százalék), tehát öt és félmillió ember tervezi beoltatni magát, vagy már be is oltották - derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet számára készített közvélemény-kutatásából. A vakcinák között a Pfizer a legnépszerűbb, az AstraZeneca népszerűsége viszont a keleti oltások mögé szorult.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna