astrazeneca

04.
15.
15:15

Koronavírus: Brüsszel a belga jog alapján perelheti be az AstraZenecát

Az AstraZeneca és az Európai Unió közötti konfliktus egyik oka a korábbi megállapodásuk értelmezéséből fakadó eltérés - vélik a Taylor Wessing Budapest ügyvédi iroda szakértői.

Szerző(k): Domokos László
04.
14.
21:20

A letteknek is, a cseheknek is jól jönne a dánoknál betiltott vakcinakészlet

Lettország kész átvenni a brit-svéd gyártású AstraZeneca gyógyszergyár koronavírus elleni oltóanyagkészletét,amiről Dánia korábban lemondott - közölte Daniels Pavluts lett egészségügyi miniszter. Az MTI híradása szerint aa lettek mellett Csehország is jelezte: a Dániában leállított oltóanyagot, akár mind a 2,4 millió adagot megvennék.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
14.
12:32

Oltás: Pfizerre, Modernára cserélik az Astrát a németek

Hatvan éven aluliaknak abban az esetben sem adnak többé az új típusú koronavírus okozta betegség elleni AstraZeneca-féle védőoltásból Németországban, ha már csak a második adag van hátra.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
13.
13:48

A vérrögképződés miatt a Johnson & Johnson vakcináját is felfüggeszti az USA

Az amerikai szövetségi egészségügyi hatóságok kedden azt javasolták, hogy szüneteltessék a Johnson & Johnson egyadagos Covid-19 elleni oltóanyagának használatát, miután hat oltást kapó személynél vérrögökkel járó ritka rendellenesség alakult ki - írja a Reuters.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
11.
08:43

Koronavírus: kiterjesztették az oltásra jogosultak körét a franciák

Kiszélesítik Franciaországban a koronavírus-elleni oltásra jogosultak körét: hétfőtől minden 55 éven felüli francia feltétel nélkül kérheti a vakcinát - jelentette be Olivier Véran egészségügyi miniszter a Le Journal du dimanche című vasárnap megjelenő hetilapban az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
10.
16:25

Szlávik János: már elérhető közelségben van a nyájimmunitás

Ha a védőoltásokat sikerül megfelelő ütemben beadni, és az emberek minél nagyobb számban kérik is azt, akkor talán nyárra elérhető a tömeges immunitás - erről a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője beszélt a közmédiának szombaton.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
09.
15:44

AstraZeneca: az EU szerint nem kell felfüggeszteni, a franciák mégsem adják be 55 év alatt az oltást

Nem adják be az AstraZeneca-vakcina második adagját az 55 év alattiaknak Franciaországban. Az európai uniós szóvivő ugyanakkor ma azt közölte, hogy nem indokolt az oltás alkalmazásának felfüggesztése, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) szerdai véleményében ugyanis ismételten megerősítette: az oltóanyag előnyei felülmúlják a lehetséges mellékhatások kockázatait.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
08.
16:47

AstraZeneca: Spanyolország is változtat az oltás protokollján

A fiatalabb nőknél nagyon ritkán tapasztalható vérrögképződés miatt Spanyolország biztonsági okokból csak a 60 és 65 év közöttiek oltja az AstraZeneca készítményével. Fontos jelezni, hogy ez nem jelenti azt, hogy veszélyes lenne az oltóanyag használata.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
07.
18:24

Aggasztó állásfoglalást adott ki az európai hatóság az AstraZeneca vakcinája miatt

Az Európai Gyógyszerügynökség szerint lehetséges az összefüggés a vérrögképződéses esetek és az AstraZeneca vakcinája között.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
07.
13:09

Müller Cecília elmondta, miért volt ilyen magas ma az elhunytak száma

A járványügyi adatok továbbra sem kedvezőek, az új fertőzöttek száma ugyan alacsonyabb, ugyanakkor a kórházi kezelésre szorulók száma még nagyon magas, több mint 12 ezer fő és 311 fő elhunyt. Az elhunytak száma ma adattorlódás miatt volt ilyen kiugróan magas, húsvétkor ugyanis az egészségügyi szolgáltatók adatközlése nem volt teljes körű - mondta az operatív törzs mai tájékoztatóján Müller Cecília, országos tisztifőorvos.

Szerző(k): Szepesi Anita