autowallis

04.
01.
20:55

Nincs fék az autókölcsönzésben

Újabb rekordévet tudhat maga mögött az AutoWallis, miután árbevétele 17 százalékos bővüléssel 88 milliárd forintra nőtt 2020-ban – közölte a cég.

Szerző(k): Rácz Gergő
03.
16.
09:30

Nagyot lépett előre a BUX indexben az AutoWallis

A Budapesti Értéktőzsde határozata alapján több mint 35 százalékkal nő az AutoWallis részvények súlya a BUX kosárban. A döntés értelmében március 22-től 0,3125 százalékos súllyal szerepelnek a tőzsde autós vállalatának részvényei az indexben, ezzel a 11. legnagyobb pozíciót elfoglalva.

Szerző(k): Herman Bernadett
02.
01.
14:40

Az AutoWallisnak meg se kottyant a járvány

A koronavírus miatti korlátozások ellenére az AutoWallis Nyrt. tavaly 8376 gépjárművet értékesített, ami 39,4 százalékos növekedés az előző évihez képest, a szerviztevékenysége pedig 33 százalékkal bővült éves összehasonlításban - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

Szerző(k): Szepesi Anita
12.
29.
16:44

Az AutoWallis új részvényeket vezetett be

Az AutoWallis több mint 125 millió forint össznévértékű részvényt vezetett be a tőzsdére.

Szerző(k): Domokos Erika
12.
17.
10:46

Nagy reményekkel vág az új évnek az AutoWallis

Már 2021-ben jelentősen meghaladhatja az egyébként 2024-re kitűzött árbevételi és EBITDA tervszámait az AutoWallis az idén végrehajtott tranzakciók eredményeképpen. A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett vállalat 2021-ben megháromszorozhatja árbevételét, mely így várhatóan meghaladja majd a 230 milliárd, míg EBITDA-ja akár a 6 milliárd forintot. A társaság a kiugró növekedést az organikus fejlődés mellett az idén bejelentett hat akvizícióval és üzletfejlesztéssel éri el. A vállalat növekedési terveinek finanszírozása céljából 1,4 milliárd forintos tőkeemelést hajtott végre három neves magyar intézményi befektető részvételével, emellett jövőre nyilvános, lakosságot is célzó forrásbevonást tervez - írja közleményében a magyar tőzsde autós cége.

Szerző(k): Szabó Dániel
12.
01.
10:03

Jól megy a luxusautó-kereskedőknek a járványban is

Szalad az AutoWallis szekere. A cég 62,6 milliárd forintos árbevétellel és 1,8 milliárd forintos EBITDA-val zárta az első háromnegyed évet. A 11 százalékos árbevétel-bővülés meghaladja Magyarország, az Európai Unió és a régió autópiacainak teljesítményét.

Szerző(k): Herman Bernadett
11.
20.
18:24

Egyensúlyozó nap volt a tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a hét utolsó kereskedési napjának végén minimális eltéréssel zárt. Az európai indexek zárásra pozitívba fordultak.

Szerző(k): Rácz Gergő
11.
13.
10:21

Terjeszkedik a BÉT autós cége

Újabb akvizícióról állapodott meg az AutoWallis Szlovéniában, ennek értelmében a társaság tulajdonába kerülhet a szlovén piac jelentős szereplője, az Avto Aktiv is - tette közzé az AutoWallis Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.

Szerző(k): Szabó Dániel
10.
19.
13:54

Lezárta a legnagyobb szlovén BMW márkakereskedés átvételét az AutoWallis

Az AutoWallis leányvállalata, a Wallis Motor Ljubljana tulajdonába került Szlovénia legnagyobb BMW márkakereskedése, miután a társaság sikeresen lezárta az akvizíciót, ezzel az AutoWallis belépett az ország autó-kiskereskedelmi piacára is - közölte a társaság hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
09.
16.
13:47

Fontos bejelentést tett az Opel Magyarországon

Három régiós ország után Magyarországon is az AutoWallis lesz az Opel márka importőre. Ezzel a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalat tovább növelheti az eladott új gépjárművek számát és árbevételét, mellyel újabb jelentős lépéssel kerül közelebb stratégiai céljainak megvalósításához.

Szerző(k): Herman Bernadett