bírság

04.
12.
15:01

Ilyen az, amikor örülni lehet a rekordbírságnak

Örömmel fogadta a piac és emelkedett a részvényárfolyam a hírre, hogy a kínai internetes óriáscég, az Alibaba rekordmértékű bírságot kapott a hét végén. Úgy érzik, ezzel a legrosszabb mögöttük van.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
12.
11:53

Ha csokos hitele van, erről tudnia kell!

Bírságbombán ülnek azok a párok, akik gyerek nélkül maxolják ki a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) - hívta fel a figyelmet a Bank360.hu. Az új támogatási elemek miatt ráadásul még súlyosabb lehet majd a helyzetük 10 év múlva.

Szerző(k): Domokos László
04.
10.
13:44

Csúnyán elbánik a lengyel kormány a kutyásokkal

Lengyelországban drákói szigorúságú büntetések lépnek életbe azokkal szemben, akik nem pórázon és szájkosárral sétáltatják a kutyájukat. Egy gyorshajtást olcsóbban meg lehet úszni.

Szerző(k): Barabás Júlia
03.
31.
18:49

A GVH jelentősen csökkentette a médiamamut bírságát

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2014-ben még médiapiaci kartell miatt 2,2 milliárd forint bírságot vetett ki négy regionális lapkiadóra, 2021-ben viszont - bírósági jogorvoslati döntésre hivatkozva - 830 millió forintra csökkentette a kiadók jogutódjának, a Mediaworksnek fizetendő büntetés mértékét. A Mediaworks a több száz médiacéget egybeolvasztó KESMA tagja.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
31.
11:11

Odacsapott az MNB - méretes bírságot kapott egy magánszemély

Egy magánszemély a kárpótlási jegyekkel trükközött a tőzsdén - nem kellett volna, bírság lett a vége.

Szerző(k): Csernátony Csaba
03.
30.
15:43

Árampiaci kartellt bírságolt a GVH (frissítve)

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) összesen mintegy 130 millió forintos bírságot szabott ki 13 vállalkozásra, amelyek elektromos hálózatok tervezéséhez, kiépítéséhez és üzemeltetéséhez kapcsolódó tendereket osztottak fel egymás között - írja az MTI. A GVH később közölte az érintett cégek nevét is.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
26.
13:37

Nyugdíjügyintézés: durván megemelték a mulasztási bírság összegét

A nyugdíjügyekben bejelentési, nyilvántartási, adatszolgáltatási kötelezettségeiket megszegők, illetve azokat késve teljesítők általában a korábbinál nagyobb bírságra számíthatnak - figyelmeztet Molnárné Balogh Márta tb-szakértő.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
03.
23.
13:29

Keményen megbüntethetik a turistáskodó angolokat

A brit kormány kedden ismertetett tervezete szerint jövő hétfőtől komoly pénzbírsággal sújthatók mindazok, akik nyomós indok nélkül próbálnak Angliából külföldre utazni - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter